Z SUSZONYMI GRZYBAMI, PODANE NA SOSIE Z FRANCUSKIEJ MUSZTARDY I ZAPIEKANCE ZIEMNIACZANEJ AU GRATIN
SKŁADNIKI:
- Śledzie po kołobrzesku® 10-12 kawałków
- Jaja świeże na wydmuszki do faszerowania 4 szt.
- Jaja świeże ugotowane do farszu 4 szt.
- Majonez 2 łyżki.
- Suszone grzyby ok. 50 g.
- Szczypiorek 2 łyżki.
- Bułka tarta do posypania
- Sól, pieprz do smaku.
PRZYGOTOWANIE:
Śledzie pokrój w drobną kostkę. Jaja świeże nakłuj w pół igłą lub ostrym nożem i przygotuj z nich miseczki do faszerowania. Grzyby suszone namocz w gotowanej wodzie i drobno posiekaj. Ugotuj jaja na twardo, obierz i posiekaj lub zetrzyj na grubych oczkach jak na pastę jajeczną. Dodaj posiekane grzyby suszone, majonez, posiekany szczypiorek i dopraw do smaku.Faszeruj skorupki jaj pastą jajeczną, posyp bułką tartą i zapiekaj w piekarniku około 10 minut w 180 stopniach.
ZIEMNIAKI AU GRATIN
SKŁADNIKI:
PRZYGOTOWANIE:
Piekarnik nagrzej do 140 stopni. Przygotuj naczynie żaroodporne do pieczenia wyłożone papierem pergaminowym. Ziemniaki zetrzyj na bardzo cienkie plastry. Cebulkę i czosnek pokrój drobno i smaż na maśle klarowanym. Dodaj białe wino. Dodaj ziemniaki i drobno posiekany tymianek. Duś przez kilka minut i dodaj słodką śmietankę. Na koniec dopraw dobrze solą i pieprzem. Ziemniaki wyłóż do naczynia żaroodpornego, przykryj folią aluminiową i piecz przez około 40 minut.
Wystudzone ziemniaki pokrój według własnego uznania i smaż na rozgrzanej patelni
SOS Z MUSZTARDY FRANCUSKIEJ
SKŁADNIKI:
PRZYGOTOWANIE:
Czosnek, szalotkę i rozmaryn drobno posiekaj i smaż na oliwie. Dodaj białe wino, miód i śmietankę. Gotuj na małym ogniu. Zmiksuj na gładki sos. Dodaj musztardę francuską i świeże masło.
Udekoruj danie musztardą francuską i świeżym koprem
Śledzie pokrój w drobną kostkę. Jaja świeże nakłuj w pół igłą lub ostrym nożem i przygotuj z nich miseczki do faszerowania. Grzyby suszone namocz w gotowanej wodzie i drobno posiekaj. Ugotuj jaja na twardo, obierz i posiekaj lub zetrzyj na grubych oczkach jak na pastę jajeczną. Dodaj posiekane grzyby suszone, majonez, posiekany szczypiorek i dopraw do smaku.Faszeruj skorupki jaj pastą jajeczną, posyp bułką tartą i zapiekaj w piekarniku około 10 minut w 180 stopniach.
ZIEMNIAKI AU GRATIN
SKŁADNIKI:
- Ziemniaki około 500 g
- Szalotka 2 szt.
- Czosnek 2 ząbki
- Masło klarowane
- Białe wino 100 ml
- Świeży tymianek 100 g
- Śmietanka 36% 50 ml
PRZYGOTOWANIE:
Piekarnik nagrzej do 140 stopni. Przygotuj naczynie żaroodporne do pieczenia wyłożone papierem pergaminowym. Ziemniaki zetrzyj na bardzo cienkie plastry. Cebulkę i czosnek pokrój drobno i smaż na maśle klarowanym. Dodaj białe wino. Dodaj ziemniaki i drobno posiekany tymianek. Duś przez kilka minut i dodaj słodką śmietankę. Na koniec dopraw dobrze solą i pieprzem. Ziemniaki wyłóż do naczynia żaroodpornego, przykryj folią aluminiową i piecz przez około 40 minut.
Wystudzone ziemniaki pokrój według własnego uznania i smaż na rozgrzanej patelni
SOS Z MUSZTARDY FRANCUSKIEJ
SKŁADNIKI:
- Musztarda francuska 100 g
- Szalotka 2 szt.
- Czosnek 2 szt.
- Rozmaryn 1 gałązka.
- Miód 1 łyżka
- Śmietanka słodka 50 ml.
- Białe wino 100 ml.
- Masło 100 g
PRZYGOTOWANIE:
Czosnek, szalotkę i rozmaryn drobno posiekaj i smaż na oliwie. Dodaj białe wino, miód i śmietankę. Gotuj na małym ogniu. Zmiksuj na gładki sos. Dodaj musztardę francuską i świeże masło.
Udekoruj danie musztardą francuską i świeżym koprem
Z SUSZONYMI GRZYBAMI, PODANE NA SOSIE Z FRANCUSKIEJ MUSZTARDY I ZAPIEKANCE ZIEMNIACZANEJ AU GRATIN
SKŁADNIKI:
- Śledzie po kołobrzesku® 10-12 kawałków
- Jaja świeże na wydmuszki do faszerowania 4 szt.
- Jaja świeże ugotowane do farszu 4 szt.
- Majonez 2 łyżki.
- Suszone grzyby ok. 50 g.
- Szczypiorek 2 łyżki.
- Bułka tarta do posypania
- Sól, pieprz do smaku.
PRZYGOTOWANIE:
Śledzie pokrój w drobną kostkę. Jaja świeże nakłuj w pół igłą lub ostrym nożem i przygotuj z nich miseczki do faszerowania. Grzyby suszone namocz w gotowanej wodzie i drobno posiekaj. Ugotuj jaja na twardo, obierz i posiekaj lub zetrzyj na grubych oczkach jak na pastę jajeczną. Dodaj posiekane grzyby suszone, majonez, posiekany szczypiorek i dopraw do smaku.Faszeruj skorupki jaj pastą jajeczną, posyp bułką tartą i zapiekaj w piekarniku około 10 minut w 180 stopniach.
ZIEMNIAKI AU GRATIN
SKŁADNIKI:
PRZYGOTOWANIE:
Piekarnik nagrzej do 140 stopni. Przygotuj naczynie żaroodporne do pieczenia wyłożone papierem pergaminowym. Ziemniaki zetrzyj na bardzo cienkie plastry. Cebulkę i czosnek pokrój drobno i smaż na maśle klarowanym. Dodaj białe wino. Dodaj ziemniaki i drobno posiekany tymianek. Duś przez kilka minut i dodaj słodką śmietankę. Na koniec dopraw dobrze solą i pieprzem. Ziemniaki wyłóż do naczynia żaroodpornego, przykryj folią aluminiową i piecz przez około 40 minut.
Wystudzone ziemniaki pokrój według własnego uznania i smaż na rozgrzanej patelni
SOS Z MUSZTARDY FRANCUSKIEJ
SKŁADNIKI:
PRZYGOTOWANIE:
Czosnek, szalotkę i rozmaryn drobno posiekaj i smaż na oliwie. Dodaj białe wino, miód i śmietankę. Gotuj na małym ogniu. Zmiksuj na gładki sos. Dodaj musztardę francuską i świeże masło.
Udekoruj danie musztardą francuską i świeżym koprem
Śledzie pokrój w drobną kostkę. Jaja świeże nakłuj w pół igłą lub ostrym nożem i przygotuj z nich miseczki do faszerowania. Grzyby suszone namocz w gotowanej wodzie i drobno posiekaj. Ugotuj jaja na twardo, obierz i posiekaj lub zetrzyj na grubych oczkach jak na pastę jajeczną. Dodaj posiekane grzyby suszone, majonez, posiekany szczypiorek i dopraw do smaku.Faszeruj skorupki jaj pastą jajeczną, posyp bułką tartą i zapiekaj w piekarniku około 10 minut w 180 stopniach.
ZIEMNIAKI AU GRATIN
SKŁADNIKI:
- Ziemniaki około 500 g
- Szalotka 2 szt.
- Czosnek 2 ząbki
- Masło klarowane
- Białe wino 100 ml
- Świeży tymianek 100 g
- Śmietanka 36% 50 ml
PRZYGOTOWANIE:
Piekarnik nagrzej do 140 stopni. Przygotuj naczynie żaroodporne do pieczenia wyłożone papierem pergaminowym. Ziemniaki zetrzyj na bardzo cienkie plastry. Cebulkę i czosnek pokrój drobno i smaż na maśle klarowanym. Dodaj białe wino. Dodaj ziemniaki i drobno posiekany tymianek. Duś przez kilka minut i dodaj słodką śmietankę. Na koniec dopraw dobrze solą i pieprzem. Ziemniaki wyłóż do naczynia żaroodpornego, przykryj folią aluminiową i piecz przez około 40 minut.
Wystudzone ziemniaki pokrój według własnego uznania i smaż na rozgrzanej patelni
SOS Z MUSZTARDY FRANCUSKIEJ
SKŁADNIKI:
- Musztarda francuska 100 g
- Szalotka 2 szt.
- Czosnek 2 szt.
- Rozmaryn 1 gałązka.
- Miód 1 łyżka
- Śmietanka słodka 50 ml.
- Białe wino 100 ml.
- Masło 100 g
PRZYGOTOWANIE:
Czosnek, szalotkę i rozmaryn drobno posiekaj i smaż na oliwie. Dodaj białe wino, miód i śmietankę. Gotuj na małym ogniu. Zmiksuj na gładki sos. Dodaj musztardę francuską i świeże masło.
Udekoruj danie musztardą francuską i świeżym koprem