PRZYGOTOWANIE:
1. Śledzie odcedź przez sitko, przełóż do miseczki. Wyciągnij śledzie z cebuli. Cebulę odstaw na bok.
2. Paprykę należy pokroić w paseczki, dołóż do niej cebulę i marynatę z opakowania. Następnie, dodaj majeranek oraz pieprz kolorowy. Składniki należy ze sobą wymieszać i odstawić do lodówki na 30 minut.
3. Śledzie pokrój w kostkę, delikatnie polej olejem i wymieszaj, następnie odstaw do lodówki na 30 minut.
4. Na patelni rozpuść masło, a gdy się rozgrzeje połóż kromkę chleba żytniego. Smaż ją do momentu uzyskania złotego koloru i odłóż na bok do ostudzenia.
5. Paprykę z cebulą wyciągnij z lodówki, wyciśnij z nich pozostałą marynatę i połóż w pierścieniu do serwowania do połowy wysokości.
6. Śledzie wymieszaj i dodaj pokrojoną świeżą miętę.
7. Usuń pierścień delikatnie uciskając farsz łyżką z góry.
8. Posyp kolorowym pieprzem, podaj z kleksem kwaśnej śmietany 18% i przygotowanym tostem żytnim.
Smacznego!
1. Śledzie odcedź przez sitko, przełóż do miseczki. Wyciągnij śledzie z cebuli. Cebulę odstaw na bok.
2. Paprykę należy pokroić w paseczki, dołóż do niej cebulę i marynatę z opakowania. Następnie, dodaj majeranek oraz pieprz kolorowy. Składniki należy ze sobą wymieszać i odstawić do lodówki na 30 minut.
3. Śledzie pokrój w kostkę, delikatnie polej olejem i wymieszaj, następnie odstaw do lodówki na 30 minut.
4. Na patelni rozpuść masło, a gdy się rozgrzeje połóż kromkę chleba żytniego. Smaż ją do momentu uzyskania złotego koloru i odłóż na bok do ostudzenia.
5. Paprykę z cebulą wyciągnij z lodówki, wyciśnij z nich pozostałą marynatę i połóż w pierścieniu do serwowania do połowy wysokości.
6. Śledzie wymieszaj i dodaj pokrojoną świeżą miętę.
7. Usuń pierścień delikatnie uciskając farsz łyżką z góry.
8. Posyp kolorowym pieprzem, podaj z kleksem kwaśnej śmietany 18% i przygotowanym tostem żytnim.
Smacznego!
Z WARZYWAMI MARYNOWANYMI W OCCIE WINNYM Z KOLOROWYM PIEPRZEM, MAJERANKIEM I ŚWIEŻĄ MIĘTĄ W TOWARZYSTWIE KWAŚNEJ ŚMIETANY I GRZANKĄ Z ŻYTNIEGO CHLEBA
- Śledzie Bismarck – 150 g
- papryka 3 kolory - 150 g
- olej rzepakowy - 30 ml
- majeranek suchy - szczypta
- kolorowy pieprz - szczypta
- świeża mięta liście - 10 g
- śmietana kwaśna 18% - łyżka stołowa
- chleb żytni (tost) - 50 g
- masło do tostu - 30 g
Z WARZYWAMI MARYNOWANYMI W OCCIE WINNYM Z KOLOROWYM PIEPRZEM, MAJERANKIEM I ŚWIEŻĄ MIĘTĄ W TOWARZYSTWIE KWAŚNEJ ŚMIETANY I GRZANKĄ Z ŻYTNIEGO CHLEBA
- Śledzie Bismarck – 150 g
- papryka 3 kolory - 150 g
- olej rzepakowy - 30 ml
- majeranek suchy - szczypta
- kolorowy pieprz - szczypta
- świeża mięta liście - 10 g
- śmietana kwaśna 18% - łyżka stołowa
- chleb żytni (tost) - 50 g
- masło do tostu - 30 g
PRZYGOTOWANIE:
1. Śledzie odcedź przez sitko, przełóż do miseczki. Wyciągnij śledzie z cebuli. Cebulę odstaw na bok.
2. Paprykę należy pokroić w paseczki, dołóż do niej cebulę i marynatę z opakowania. Następnie, dodaj majeranek oraz pieprz kolorowy. Składniki należy ze sobą wymieszać i odstawić do lodówki na 30 minut.
3. Śledzie pokrój w kostkę, delikatnie polej olejem i wymieszaj, następnie odstaw do lodówki na 30 minut.
4. Na patelni rozpuść masło, a gdy się rozgrzeje połóż kromkę chleba żytniego. Smaż ją do momentu uzyskania złotego koloru i odłóż na bok do ostudzenia.
5. Paprykę z cebulą wyciągnij z lodówki, wyciśnij z nich pozostałą marynatę i połóż w pierścieniu do serwowania do połowy wysokości.
6. Śledzie wymieszaj i dodaj pokrojoną świeżą miętę.
7. Usuń pierścień delikatnie uciskając farsz łyżką z góry.
8. Posyp kolorowym pieprzem, podaj z kleksem kwaśnej śmietany 18% i przygotowanym tostem żytnim.
Smacznego!
1. Śledzie odcedź przez sitko, przełóż do miseczki. Wyciągnij śledzie z cebuli. Cebulę odstaw na bok.
2. Paprykę należy pokroić w paseczki, dołóż do niej cebulę i marynatę z opakowania. Następnie, dodaj majeranek oraz pieprz kolorowy. Składniki należy ze sobą wymieszać i odstawić do lodówki na 30 minut.
3. Śledzie pokrój w kostkę, delikatnie polej olejem i wymieszaj, następnie odstaw do lodówki na 30 minut.
4. Na patelni rozpuść masło, a gdy się rozgrzeje połóż kromkę chleba żytniego. Smaż ją do momentu uzyskania złotego koloru i odłóż na bok do ostudzenia.
5. Paprykę z cebulą wyciągnij z lodówki, wyciśnij z nich pozostałą marynatę i połóż w pierścieniu do serwowania do połowy wysokości.
6. Śledzie wymieszaj i dodaj pokrojoną świeżą miętę.
7. Usuń pierścień delikatnie uciskając farsz łyżką z góry.
8. Posyp kolorowym pieprzem, podaj z kleksem kwaśnej śmietany 18% i przygotowanym tostem żytnim.
Smacznego!