PRZYGOTOWANIE:
1. Marchew obierz i pokrój w kostkę. Następnie wrzuć ją do wrzącej wody.
2. Gotuj przez 2 minuty, po tym czasie dorzuć do wody resztę pokrojonych warzyw i gotuj przez kolejne 2 minuty.
3. Odcedź warzywa, dopraw i wyłóż ciepłe warzywa na talerz wraz z śledziem w śmietanie.
Smacznego!
1. Marchew obierz i pokrój w kostkę. Następnie wrzuć ją do wrzącej wody.
2. Gotuj przez 2 minuty, po tym czasie dorzuć do wody resztę pokrojonych warzyw i gotuj przez kolejne 2 minuty.
3. Odcedź warzywa, dopraw i wyłóż ciepłe warzywa na talerz wraz z śledziem w śmietanie.
Smacznego!
Z WARZYWAMI Z WODY NA CIEPŁO
- Śledzie w sosie śmietanowym – 150 g
- warzywa z wody - 350 g
- marchew - 50 g
- seler naciowy - 50 g
- cukinia - 50 g
- fasola zielona - 50 g
- brokuł - 50 g
- por - 50 g
- burak czerwony lub pasiasty - 50 g
- świeża mięta do dekoracji
Z WARZYWAMI Z WODY NA CIEPŁO
- Śledzie w sosie śmietanowym – 150 g
- warzywa z wody - 350 g
- marchew - 50 g
- seler naciowy - 50 g
- cukinia - 50 g
- fasola zielona - 50 g
- brokuł - 50 g
- por - 50 g
- burak czerwony lub pasiasty - 50 g
- świeża mięta do dekoracji
PRZYGOTOWANIE:
1. Marchew obierz i pokrój w kostkę. Następnie wrzuć ją do wrzącej wody.
2. Gotuj przez 2 minuty, po tym czasie dorzuć do wody resztę pokrojonych warzyw i gotuj przez kolejne 2 minuty.
3. Odcedź warzywa, dopraw i wyłóż ciepłe warzywa na talerz wraz z śledziem w śmietanie.
Smacznego!
1. Marchew obierz i pokrój w kostkę. Następnie wrzuć ją do wrzącej wody.
2. Gotuj przez 2 minuty, po tym czasie dorzuć do wody resztę pokrojonych warzyw i gotuj przez kolejne 2 minuty.
3. Odcedź warzywa, dopraw i wyłóż ciepłe warzywa na talerz wraz z śledziem w śmietanie.
Smacznego!