KASZUBSKIE KĄSKI Z PIKANTNYM ANANASEM I CHIPSAMI - TORTILLA SKŁADNIKI:
- kaszubskie kąski – 150 g
- puszka ananasa krojonego
- oliwa - 20 ml
- papryczka pepperoncino krojona cienko – 1 szt.
- chipsy tortilla serowe
- ser cheddar miękki w plastrach
PRZYGOTOWANIE:
1. Włącz piekarnik na 180 stopni.
2. Ananasa z puszki odcedź nad miseczką a owoce połóż na patelni z oliwa, dodaj pokrojone pepperoncino, wymieszaj a następnie dolej trochę soku z pod ananasa, zredukuj całość.
3. Na żaroodporny talerz lub foremkę wysyp tortille chipsy, ułóż kawałki śledzia a następnie nałóż pikantną salsę z ananasa.
4. Całość przykryj plastrami sera cheddar i włóż do nagrzanego piekarnika. Po 5 minutach danie jest zapieczone i gotowe do spożycia.
Smacznego!
1. Włącz piekarnik na 180 stopni.
2. Ananasa z puszki odcedź nad miseczką a owoce połóż na patelni z oliwa, dodaj pokrojone pepperoncino, wymieszaj a następnie dolej trochę soku z pod ananasa, zredukuj całość.
3. Na żaroodporny talerz lub foremkę wysyp tortille chipsy, ułóż kawałki śledzia a następnie nałóż pikantną salsę z ananasa.
4. Całość przykryj plastrami sera cheddar i włóż do nagrzanego piekarnika. Po 5 minutach danie jest zapieczone i gotowe do spożycia.
Smacznego!
KASZUBSKIE KĄSKI Z PIKANTNYM ANANASEM I CHIPSAMI - TORTILLASKŁADNIKI:
- kaszubskie kąski – 150 g
- puszka ananasa krojonego
- oliwa - 20 ml
- papryczka pepperoncino krojona cienko – 1 szt.
- chipsy tortilla serowe
- ser cheddar miękki w plastrach
PRZYGOTOWANIE:
1. Włącz piekarnik na 180 stopni.
2. Ananasa z puszki odcedź nad miseczką a owoce połóż na patelni z oliwa, dodaj pokrojone pepperoncino, wymieszaj a następnie dolej trochę soku z pod ananasa, zredukuj całość.
3. Na żaroodporny talerz lub foremkę wysyp tortille chipsy, ułóż kawałki śledzia a następnie nałóż pikantną salsę z ananasa.
4. Całość przykryj plastrami sera cheddar i włóż do nagrzanego piekarnika. Po 5 minutach danie jest zapieczone i gotowe do spożycia.
Smacznego!
1. Włącz piekarnik na 180 stopni.
2. Ananasa z puszki odcedź nad miseczką a owoce połóż na patelni z oliwa, dodaj pokrojone pepperoncino, wymieszaj a następnie dolej trochę soku z pod ananasa, zredukuj całość.
3. Na żaroodporny talerz lub foremkę wysyp tortille chipsy, ułóż kawałki śledzia a następnie nałóż pikantną salsę z ananasa.
4. Całość przykryj plastrami sera cheddar i włóż do nagrzanego piekarnika. Po 5 minutach danie jest zapieczone i gotowe do spożycia.
Smacznego!