ŚLEDŹ PO GRYFICKU Z KASZĄ KUSKUS I MIESZANKĄ WARZYWNĄ SKŁADNIKI:
- śledź po gryficku – 150 g
- kasza kuskus – 150 g
- masło 20 g
- drobna mieszanka warzywna mrożona - 200 g
- sól, pieprz do smaku
- pietruszka nać
PRZYGOTOWANIE:
1. Do wrzącej, posolonej wody wsyp mrożone warzywa i zagotuj do miękkości.
2. Do miseczki wsyp kuskus i zalej go wrzącą wodą którą użyłeś do warzyw tak aby zakryć powierzchnię kuskusa na 1 cm ponad, dodaj masło, zamieszaj i odstaw na 5 minut.
3. Jak kuskus będzie już miękki wysyp na talerz, odcedź z reszty gorącej wody warzywa i ułóż obok a następnie dołóż śledzia po gryficku.
Smacznego!
1. Do wrzącej, posolonej wody wsyp mrożone warzywa i zagotuj do miękkości.
2. Do miseczki wsyp kuskus i zalej go wrzącą wodą którą użyłeś do warzyw tak aby zakryć powierzchnię kuskusa na 1 cm ponad, dodaj masło, zamieszaj i odstaw na 5 minut.
3. Jak kuskus będzie już miękki wysyp na talerz, odcedź z reszty gorącej wody warzywa i ułóż obok a następnie dołóż śledzia po gryficku.
Smacznego!
ŚLEDŹ PO GRYFICKU Z KASZĄ KUSKUS I MIESZANKĄ WARZYWNĄSKŁADNIKI:
- śledź po gryficku – 150 g
- kasza kuskus – 150 g
- masło 20 g
- drobna mieszanka warzywna mrożona - 200 g
- sól, pieprz do smaku
- pietruszka nać
PRZYGOTOWANIE:
1. Do wrzącej, posolonej wody wsyp mrożone warzywa i zagotuj do miękkości.
2. Do miseczki wsyp kuskus i zalej go wrzącą wodą którą użyłeś do warzyw tak aby zakryć powierzchnię kuskusa na 1 cm ponad, dodaj masło, zamieszaj i odstaw na 5 minut.
3. Jak kuskus będzie już miękki wysyp na talerz, odcedź z reszty gorącej wody warzywa i ułóż obok a następnie dołóż śledzia po gryficku.
Smacznego!
1. Do wrzącej, posolonej wody wsyp mrożone warzywa i zagotuj do miękkości.
2. Do miseczki wsyp kuskus i zalej go wrzącą wodą którą użyłeś do warzyw tak aby zakryć powierzchnię kuskusa na 1 cm ponad, dodaj masło, zamieszaj i odstaw na 5 minut.
3. Jak kuskus będzie już miękki wysyp na talerz, odcedź z reszty gorącej wody warzywa i ułóż obok a następnie dołóż śledzia po gryficku.
Smacznego!