SZASZŁYK Z GRZANKAMI CZOSNKOWYMI SKŁADNIKI:
- Śledź po kołobrzesku - 3 kawałki
- Bagietka francuska - 3 kromeczki
- Czosnek - 2 rozdrobnione ząbki
- Masło - 50 g
- Cukinia - 100 g
- Patyczki do szaszłyków
SKŁADNIKI SOS WINEGRET:
- Oliwa z oliwek – 50 ml
- Musztarda – 1 łyżka stołowa
- Sok z cytryny – 1 łyżka stołowa
- Sól i pieprz – do smaku
PRZYGOTOWANIE:
1. Bagietkę kroimy w grube plastry.
2. Masło i rozdrobniony czosnek mieszamy z dodatkiem soli i pieprzu.
3. Kawałki bagietki smarujemy z obu stron masłem czosnkowym.
4. Cukinię kroimy w grubsze plastry.
5. Wszystkie składniki nabijamy na przemian na patyczki do szaszłyków.
6. Podajemy z bukietem sałat polanym dressingiem winegret.
PRZYGOTOWANIE SOSU WINEGRET:
1. Oliwę z oliwek mieszamy z musztardą i sokiem z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem.
PRZYGOTOWANIE MASŁO CZOSNKOWE:
1. Masło i rozdrobniony czosnek mieszamy z dodatkiem soli i pieprzu.
Smacznego!
1. Bagietkę kroimy w grube plastry.
2. Masło i rozdrobniony czosnek mieszamy z dodatkiem soli i pieprzu.
3. Kawałki bagietki smarujemy z obu stron masłem czosnkowym.
4. Cukinię kroimy w grubsze plastry.
5. Wszystkie składniki nabijamy na przemian na patyczki do szaszłyków.
6. Podajemy z bukietem sałat polanym dressingiem winegret.
PRZYGOTOWANIE SOSU WINEGRET:
1. Oliwę z oliwek mieszamy z musztardą i sokiem z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem.
PRZYGOTOWANIE MASŁO CZOSNKOWE:
1. Masło i rozdrobniony czosnek mieszamy z dodatkiem soli i pieprzu.
Smacznego!
SZASZŁYK Z GRZANKAMI CZOSNKOWYMI SKŁADNIKI:
- Śledź po kołobrzesku - 3 kawałki
- Bagietka francuska - 3 kromeczki
- Czosnek - 2 rozdrobnione ząbki
- Masło - 50 g
- Cukinia - 100 g
- Patyczki do szaszłyków
SKŁADNIKI SOS WINEGRET:
- Oliwa z oliwek – 50 ml
- Musztarda – 1 łyżka stołowa
- Sok z cytryny – 1 łyżka stołowa
- Sól i pieprz – do smaku
PRZYGOTOWANIE:
1. Bagietkę kroimy w grube plastry.
2. Masło i rozdrobniony czosnek mieszamy z dodatkiem soli i pieprzu.
3. Kawałki bagietki smarujemy z obu stron masłem czosnkowym.
4. Cukinię kroimy w grubsze plastry.
5. Wszystkie składniki nabijamy na przemian na patyczki do szaszłyków.
6. Podajemy z bukietem sałat polanym dressingiem winegret.
PRZYGOTOWANIE SOSU WINEGRET:
1. Oliwę z oliwek mieszamy z musztardą i sokiem z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem.
PRZYGOTOWANIE MASŁO CZOSNKOWE:
1. Masło i rozdrobniony czosnek mieszamy z dodatkiem soli i pieprzu.
Smacznego!
1. Bagietkę kroimy w grube plastry.
2. Masło i rozdrobniony czosnek mieszamy z dodatkiem soli i pieprzu.
3. Kawałki bagietki smarujemy z obu stron masłem czosnkowym.
4. Cukinię kroimy w grubsze plastry.
5. Wszystkie składniki nabijamy na przemian na patyczki do szaszłyków.
6. Podajemy z bukietem sałat polanym dressingiem winegret.
PRZYGOTOWANIE SOSU WINEGRET:
1. Oliwę z oliwek mieszamy z musztardą i sokiem z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem.
PRZYGOTOWANIE MASŁO CZOSNKOWE:
1. Masło i rozdrobniony czosnek mieszamy z dodatkiem soli i pieprzu.
Smacznego!