Z ZIEMNIAKAMI I KONFITURĄ Z CZERWONEJ CEBULI
SKŁADNIKI:
- 100 g produktu Śledzie po kołobrzesku®
- 50 g puree ziemniaczanego
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
- 1 mała szalotka
- 2 jajka
- Sól i pieprz do smaku
- Bułka tarta do panierowania
- Mąka do panierowania
PRZYGOTOWANIE:
Śledzie po kołobrzesku® pokrój w drobną kostkę, po czym dodaj do gładkiego puree ziemniaczanego i wymieszaj. Dodaj posiekany szczypiorek i szalotkę, następnie dopraw do smaku. Uformuj kuleczki i panieruj kolejno w: mące, jajku i bułce tartej. Smaż na oleju do zrumienienia.
KONFITURA Z CZERWONEJ CEBULI
SKŁADNIKI:
PRZYGOTOWANIE:
Cebulę posiekaj i smaż w szerokim garnku do zarumienia. Dodaj bakalie i smaż jeszcze przez kilka minut na małym ogniu. Dodaj miód, czerwone wino i ocet balsamico. Duś na małym ogniu do skarmelizowania.
Kotleciki podawaj na konfiturze lub wyłóż ją na danie.
Można podawać na ciepło i na zimno.
Dekoruj według własnego uznania.
Śledzie po kołobrzesku® pokrój w drobną kostkę, po czym dodaj do gładkiego puree ziemniaczanego i wymieszaj. Dodaj posiekany szczypiorek i szalotkę, następnie dopraw do smaku. Uformuj kuleczki i panieruj kolejno w: mące, jajku i bułce tartej. Smaż na oleju do zrumienienia.
KONFITURA Z CZERWONEJ CEBULI
SKŁADNIKI:
- 200 g czerwonej cebuli
- 1 łyżka miodu
- 50 ml czerwonego wina
- 1 łyżka octu balsamico
- 1 łyżka suszonej żurawiny
- 50 g suszonych, wędzonych śliwek
- Rodzynki, ziele angielskie i liść laurowy do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Cebulę posiekaj i smaż w szerokim garnku do zarumienia. Dodaj bakalie i smaż jeszcze przez kilka minut na małym ogniu. Dodaj miód, czerwone wino i ocet balsamico. Duś na małym ogniu do skarmelizowania.
Kotleciki podawaj na konfiturze lub wyłóż ją na danie.
Można podawać na ciepło i na zimno.
Dekoruj według własnego uznania.
Z ZIEMNIAKAMI I KONFITURĄ Z CZERWONEJ CEBULI
SKŁADNIKI:
- 100 g produktu Śledzie po kołobrzesku®
- 50 g puree ziemniaczanego
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
- 1 mała szalotka
- 2 jajka
- Sól i pieprz do smaku
- Bułka tarta do panierowania
- Mąka do panierowania
PRZYGOTOWANIE:
Śledzie po kołobrzesku® pokrój w drobną kostkę, po czym dodaj do gładkiego puree ziemniaczanego i wymieszaj. Dodaj posiekany szczypiorek i szalotkę, następnie dopraw do smaku. Uformuj kuleczki i panieruj kolejno w: mące, jajku i bułce tartej. Smaż na oleju do zrumienienia.
KONFITURA Z CZERWONEJ CEBULI
SKŁADNIKI:
PRZYGOTOWANIE:
Cebulę posiekaj i smaż w szerokim garnku do zarumienia. Dodaj bakalie i smaż jeszcze przez kilka minut na małym ogniu. Dodaj miód, czerwone wino i ocet balsamico. Duś na małym ogniu do skarmelizowania.
Kotleciki podawaj na konfiturze lub wyłóż ją na danie.
Można podawać na ciepło i na zimno.
Dekoruj według własnego uznania.
Śledzie po kołobrzesku® pokrój w drobną kostkę, po czym dodaj do gładkiego puree ziemniaczanego i wymieszaj. Dodaj posiekany szczypiorek i szalotkę, następnie dopraw do smaku. Uformuj kuleczki i panieruj kolejno w: mące, jajku i bułce tartej. Smaż na oleju do zrumienienia.
KONFITURA Z CZERWONEJ CEBULI
SKŁADNIKI:
- 200 g czerwonej cebuli
- 1 łyżka miodu
- 50 ml czerwonego wina
- 1 łyżka octu balsamico
- 1 łyżka suszonej żurawiny
- 50 g suszonych, wędzonych śliwek
- Rodzynki, ziele angielskie i liść laurowy do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Cebulę posiekaj i smaż w szerokim garnku do zarumienia. Dodaj bakalie i smaż jeszcze przez kilka minut na małym ogniu. Dodaj miód, czerwone wino i ocet balsamico. Duś na małym ogniu do skarmelizowania.
Kotleciki podawaj na konfiturze lub wyłóż ją na danie.
Można podawać na ciepło i na zimno.
Dekoruj według własnego uznania.