KASZUBSKIE KĄSKI Z PIKANTNYM ANANASEM I CHIPSAMI - TORTILLA

SKŁADNIKI:
  • kaszubskie kąski – 150 g
  • puszka ananasa krojonego
  • oliwa - 20 ml
  • papryczka pepperoncino krojona cienko – 1 szt.
  • chipsy tortilla serowe
  • ser cheddar miękki w plastrach
PRZYGOTOWANIE:

1. Włącz piekarnik na 180 stopni.
2. Ananasa z puszki odcedź nad miseczką a owoce połóż na patelni z oliwa, dodaj pokrojone pepperoncino, wymieszaj a następnie dolej trochę soku z pod ananasa, zredukuj całość.
3. Na żaroodporny talerz lub foremkę wysyp tortille chipsy, ułóż kawałki śledzia a następnie nałóż pikantną salsę z ananasa.
4. Całość przykryj plastrami sera cheddar i włóż do nagrzanego piekarnika. Po 5 minutach danie jest zapieczone i gotowe do spożycia.

Smacznego!

KASZUBSKIE KĄSKI Z PIKANTNYM ANANASEM I CHIPSAMI - TORTILLA

SKŁADNIKI:
  • kaszubskie kąski – 150 g
  • puszka ananasa krojonego
  • oliwa - 20 ml
  • papryczka pepperoncino krojona cienko – 1 szt.
  • chipsy tortilla serowe
  • ser cheddar miękki w plastrach
PRZYGOTOWANIE:

1. Włącz piekarnik na 180 stopni.
2. Ananasa z puszki odcedź nad miseczką a owoce połóż na patelni z oliwa, dodaj pokrojone pepperoncino, wymieszaj a następnie dolej trochę soku z pod ananasa, zredukuj całość.
3. Na żaroodporny talerz lub foremkę wysyp tortille chipsy, ułóż kawałki śledzia a następnie nałóż pikantną salsę z ananasa.
4. Całość przykryj plastrami sera cheddar i włóż do nagrzanego piekarnika. Po 5 minutach danie jest zapieczone i gotowe do spożycia.

Smacznego!