W BIAŁEJ CZEKOLADZIE, PODANE NA SAŁATCE Z ZIELONEGO OGÓRKA Z KOLENDRĄ I ZIELONYM JABŁKIEM
SKŁADNIKI:
- Śledź po wolińsku ok. 15 kawałków
- Biała czekolada 200 g
- Sok z cytryny 50 ml
- Sól i biały pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Pierwsze 10 kawałków Śledzia po wolińsku zmiksuj na puszystą masę i przełóż do miski. Pozostałe 5 kawałków pokrój drobno i dorzuć do masy. Dopraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem, następnie uformuj kulki jak na praliny. Przełóż na papier pergaminowy i włóż do zamrażarki. Białą czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Wyjmij z zamrażarki kuleczki śledziowe i wbij w każdą z nich wykałaczkę. Kuleczki zamocz w ciepłej czekoladzie. Przed podaniem poczekaj około 30 minut na odpoczynek i rozmrożenie pralin.
SAŁATKA Z ZIELONEGO OGÓRKA I JABŁKA
SKŁADNIKI:
PRZYGOTOWANIE:
Ogórki obierz ze skórki i wydrąż środki. Pokrój je w małą, równą kosteczkę. Jabłka obierz, pokrój w drobną kostkę i dodaj do ogórka. Szybko dodaj sok z cytryny, aby jabłko nie ściemniało. Dodaj posiekaną kolendrę, chilli, tarty imbir i miód do smaku. Dopraw solą i białym pieprzem.
Praliny układaj na gotowej sałatce. Przed podaniem posyp świeżą kolendrą, a na talerzu ułóż ćwiartkę z cytryny.
Pierwsze 10 kawałków Śledzia po wolińsku zmiksuj na puszystą masę i przełóż do miski. Pozostałe 5 kawałków pokrój drobno i dorzuć do masy. Dopraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem, następnie uformuj kulki jak na praliny. Przełóż na papier pergaminowy i włóż do zamrażarki. Białą czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Wyjmij z zamrażarki kuleczki śledziowe i wbij w każdą z nich wykałaczkę. Kuleczki zamocz w ciepłej czekoladzie. Przed podaniem poczekaj około 30 minut na odpoczynek i rozmrożenie pralin.
SAŁATKA Z ZIELONEGO OGÓRKA I JABŁKA
SKŁADNIKI:
- Ogórek świeży zielony 2 szt.
- Zielone jabłko 2 szt.
- Świeża kolendra 1 mały pęczek
- Sok z 1 cytryny
- Miód 1 łyżka
- Świeży imbir odrobinę
- Mała papryczka Chilli
PRZYGOTOWANIE:
Ogórki obierz ze skórki i wydrąż środki. Pokrój je w małą, równą kosteczkę. Jabłka obierz, pokrój w drobną kostkę i dodaj do ogórka. Szybko dodaj sok z cytryny, aby jabłko nie ściemniało. Dodaj posiekaną kolendrę, chilli, tarty imbir i miód do smaku. Dopraw solą i białym pieprzem.
Praliny układaj na gotowej sałatce. Przed podaniem posyp świeżą kolendrą, a na talerzu ułóż ćwiartkę z cytryny.
W BIAŁEJ CZEKOLADZIE, PODANE NA SAŁATCE Z ZIELONEGO OGÓRKA Z KOLENDRĄ I ZIELONYM JABŁKIEM
SKŁADNIKI:
- Śledź po wolińsku ok. 15 kawałków
- Biała czekolada 200 g
- Sok z cytryny 50 ml
- Sól i biały pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Pierwsze 10 kawałków Śledzia po wolińsku zmiksuj na puszystą masę i przełóż do miski. Pozostałe 5 kawałków pokrój drobno i dorzuć do masy. Dopraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem, następnie uformuj kulki jak na praliny. Przełóż na papier pergaminowy i włóż do zamrażarki. Białą czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Wyjmij z zamrażarki kuleczki śledziowe i wbij w każdą z nich wykałaczkę. Kuleczki zamocz w ciepłej czekoladzie. Przed podaniem poczekaj około 30 minut na odpoczynek i rozmrożenie pralin.
SAŁATKA Z ZIELONEGO OGÓRKA I JABŁKA
SKŁADNIKI:
PRZYGOTOWANIE:
Ogórki obierz ze skórki i wydrąż środki. Pokrój je w małą, równą kosteczkę. Jabłka obierz, pokrój w drobną kostkę i dodaj do ogórka. Szybko dodaj sok z cytryny, aby jabłko nie ściemniało. Dodaj posiekaną kolendrę, chilli, tarty imbir i miód do smaku. Dopraw solą i białym pieprzem.
Praliny układaj na gotowej sałatce. Przed podaniem posyp świeżą kolendrą, a na talerzu ułóż ćwiartkę z cytryny.
Pierwsze 10 kawałków Śledzia po wolińsku zmiksuj na puszystą masę i przełóż do miski. Pozostałe 5 kawałków pokrój drobno i dorzuć do masy. Dopraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem, następnie uformuj kulki jak na praliny. Przełóż na papier pergaminowy i włóż do zamrażarki. Białą czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Wyjmij z zamrażarki kuleczki śledziowe i wbij w każdą z nich wykałaczkę. Kuleczki zamocz w ciepłej czekoladzie. Przed podaniem poczekaj około 30 minut na odpoczynek i rozmrożenie pralin.
SAŁATKA Z ZIELONEGO OGÓRKA I JABŁKA
SKŁADNIKI:
- Ogórek świeży zielony 2 szt.
- Zielone jabłko 2 szt.
- Świeża kolendra 1 mały pęczek
- Sok z 1 cytryny
- Miód 1 łyżka
- Świeży imbir odrobinę
- Mała papryczka Chilli
PRZYGOTOWANIE:
Ogórki obierz ze skórki i wydrąż środki. Pokrój je w małą, równą kosteczkę. Jabłka obierz, pokrój w drobną kostkę i dodaj do ogórka. Szybko dodaj sok z cytryny, aby jabłko nie ściemniało. Dodaj posiekaną kolendrę, chilli, tarty imbir i miód do smaku. Dopraw solą i białym pieprzem.
Praliny układaj na gotowej sałatce. Przed podaniem posyp świeżą kolendrą, a na talerzu ułóż ćwiartkę z cytryny.