Z MUSEM ŚMIETANKOWYM
- 100 g produktu Śledzie po kołobrzesku®
CIASTO NA NALEŚNIKI
SKŁADNIKI:
- 250 g mąki pszennej
- 1 jajko
- 100 ml mleka
- 100 ml wody (najlepiej gazowanej)
- Sól i świeży tymianek do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Mieszamy wszystkie składnik na gładkie ciasto. Doprawiamy solą i dużą ilością listków świeżego tymianku. Smażymy cienkie naleśniki na gorącym oleju.
MUS ŚMIETANKOWY
SKŁADNIKI:
PRZYGOTOWANIE:
Serek mascarpone ubij ze słodką śmietanką. Dodaj pokrojone drobno jabłka oraz szalotkę. Wymieszaj i dopraw do smaku. Na koniec dodaj odrobinę rozpuszczonej żelatyny.
Naleśniki układaj na folii spożywczej. Wysmaruj kremowym musem z jabłkiem. Ułóż śledzie i zwiń roladki w folię, po czym odstaw do lodówki na około 2 godziny. Pokrojone roladki ułóż na talerzu i udekoruj.
Mieszamy wszystkie składnik na gładkie ciasto. Doprawiamy solą i dużą ilością listków świeżego tymianku. Smażymy cienkie naleśniki na gorącym oleju.
MUS ŚMIETANKOWY
SKŁADNIKI:
- 2 łyżki serka mascarpone
- 50 ml słodkiej śmietanki
- 1 mała szalotka
- 50 g jabłek
- 5 g żelatyny
- Ocet do smaku
- Sok z cytryny do smaku
- Sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Serek mascarpone ubij ze słodką śmietanką. Dodaj pokrojone drobno jabłka oraz szalotkę. Wymieszaj i dopraw do smaku. Na koniec dodaj odrobinę rozpuszczonej żelatyny.
Naleśniki układaj na folii spożywczej. Wysmaruj kremowym musem z jabłkiem. Ułóż śledzie i zwiń roladki w folię, po czym odstaw do lodówki na około 2 godziny. Pokrojone roladki ułóż na talerzu i udekoruj.
Z MUSEM ŚMIETANKOWYM
- 100 g produktu Śledzie po kołobrzesku®
CIASTO NA NALEŚNIKI
SKŁADNIKI:
- 250 g mąki pszennej
- 1 jajko
- 100 ml mleka
- 100 ml wody (najlepiej gazowanej)
- Sól i świeży tymianek do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Mieszamy wszystkie składnik na gładkie ciasto. Doprawiamy solą i dużą ilością listków świeżego tymianku. Smażymy cienkie naleśniki na gorącym oleju.
MUS ŚMIETANKOWY
SKŁADNIKI:
PRZYGOTOWANIE:
Serek mascarpone ubij ze słodką śmietanką. Dodaj pokrojone drobno jabłka oraz szalotkę. Wymieszaj i dopraw do smaku. Na koniec dodaj odrobinę rozpuszczonej żelatyny.
Naleśniki układaj na folii spożywczej. Wysmaruj kremowym musem z jabłkiem. Ułóż śledzie i zwiń roladki w folię, po czym odstaw do lodówki na około 2 godziny. Pokrojone roladki ułóż na talerzu i udekoruj.
Mieszamy wszystkie składnik na gładkie ciasto. Doprawiamy solą i dużą ilością listków świeżego tymianku. Smażymy cienkie naleśniki na gorącym oleju.
MUS ŚMIETANKOWY
SKŁADNIKI:
- 2 łyżki serka mascarpone
- 50 ml słodkiej śmietanki
- 1 mała szalotka
- 50 g jabłek
- 5 g żelatyny
- Ocet do smaku
- Sok z cytryny do smaku
- Sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Serek mascarpone ubij ze słodką śmietanką. Dodaj pokrojone drobno jabłka oraz szalotkę. Wymieszaj i dopraw do smaku. Na koniec dodaj odrobinę rozpuszczonej żelatyny.
Naleśniki układaj na folii spożywczej. Wysmaruj kremowym musem z jabłkiem. Ułóż śledzie i zwiń roladki w folię, po czym odstaw do lodówki na około 2 godziny. Pokrojone roladki ułóż na talerzu i udekoruj.