ROLADKI ZE ŚLEDZIEM
Z MUSEM ŚMIETANKOWYM

SKŁADNIKI:
  • 100 g produktu Śledzie po kołobrzesku®

CIASTO NA NALEŚNIKI

SKŁADNIKI:
  • 250 g mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 100 ml mleka
  • 100 ml wody (najlepiej gazowanej)
  • Sól i świeży tymianek do smaku
PRZYGOTOWANIE:

Mieszamy wszystkie składnik na gładkie ciasto. Doprawiamy solą i dużą ilością listków świeżego tymianku. Smażymy cienkie naleśniki na gorącym oleju.

MUS ŚMIETANKOWY

SKŁADNIKI:
  • 2 łyżki serka mascarpone
  • 50 ml słodkiej śmietanki
  • 1 mała szalotka
  • 50 g jabłek
  • 5 g żelatyny
  • Ocet do smaku
  • Sok z cytryny do smaku
  • Sól i pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE:

Serek mascarpone ubij ze słodką śmietanką. Dodaj pokrojone drobno jabłka oraz szalotkę. Wymieszaj i dopraw do smaku. Na koniec dodaj odrobinę rozpuszczonej żelatyny.

Naleśniki układaj na folii spożywczej. Wysmaruj kremowym musem z jabłkiem. Ułóż śledzie i zwiń roladki w folię, po czym odstaw do lodówki na około 2 godziny. Pokrojone roladki ułóż na talerzu i udekoruj.

ROLADKI ZE ŚLEDZIEM
Z MUSEM ŚMIETANKOWYM

SKŁADNIKI:
  • 100 g produktu Śledzie po kołobrzesku®

CIASTO NA NALEŚNIKI

SKŁADNIKI:
  • 250 g mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 100 ml mleka
  • 100 ml wody (najlepiej gazowanej)
  • Sól i świeży tymianek do smaku
PRZYGOTOWANIE:

Mieszamy wszystkie składnik na gładkie ciasto. Doprawiamy solą i dużą ilością listków świeżego tymianku. Smażymy cienkie naleśniki na gorącym oleju.

MUS ŚMIETANKOWY

SKŁADNIKI:
  • 2 łyżki serka mascarpone
  • 50 ml słodkiej śmietanki
  • 1 mała szalotka
  • 50 g jabłek
  • 5 g żelatyny
  • Ocet do smaku
  • Sok z cytryny do smaku
  • Sól i pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE:

Serek mascarpone ubij ze słodką śmietanką. Dodaj pokrojone drobno jabłka oraz szalotkę. Wymieszaj i dopraw do smaku. Na koniec dodaj odrobinę rozpuszczonej żelatyny.

Naleśniki układaj na folii spożywczej. Wysmaruj kremowym musem z jabłkiem. Ułóż śledzie i zwiń roladki w folię, po czym odstaw do lodówki na około 2 godziny. Pokrojone roladki ułóż na talerzu i udekoruj.