SAŁATKA BABCI ZOSI SKŁADNIKI:
- opakowanie śledzi po kołobrzesku 800g lub (2 tacki śledzi po norwesku 250g)
- średnie ugotowane w mundurkach ziemniaki 3 sztuki
- średnia cebula
- majonez 3 łyżki
- ogórki kiszone – 5 sztuk
- natka zielonej pietruszki
PRZYGOTOWANIE:
1. Ziemniaki obrać ze skórki, pokroić w kostkę i włożyć do miski.
2. Dodać sparzoną, pokrojoną w kostkę cebulę.
3. W większą kostkę kroimy także ogórki kiszone i dodajemy do pozostałych składników.
4. Do miski ze składnikami wkładamy pokrojone w kostkę śledzie.
5. Na koniec dodać 3 łyżki stołowe majonezu oraz sól i pieprz do smaku.
6. Całość wymięszać.
7. Posypać zieloną pietruszą.
Smacznego!
1. Ziemniaki obrać ze skórki, pokroić w kostkę i włożyć do miski.
2. Dodać sparzoną, pokrojoną w kostkę cebulę.
3. W większą kostkę kroimy także ogórki kiszone i dodajemy do pozostałych składników.
4. Do miski ze składnikami wkładamy pokrojone w kostkę śledzie.
5. Na koniec dodać 3 łyżki stołowe majonezu oraz sól i pieprz do smaku.
6. Całość wymięszać.
7. Posypać zieloną pietruszą.
Smacznego!
SAŁATKA BABCI ZOSISKŁADNIKI:
- opakowanie śledzi po kołobrzesku 800g lub (2 tacki śledzi po norwesku 250g)
- średnie ugotowane w mundurkach ziemniaki 3 sztuki
- średnia cebula
- majonez 3 łyżki
- ogórki kiszone – 5 sztuk
- natka zielonej pietruszki
PRZYGOTOWANIE:
1. Ziemniaki obrać ze skórki, pokroić w kostkę i włożyć do miski.
2. Dodać sparzoną, pokrojoną w kostkę cebulę.
3. W większą kostkę kroimy także ogórki kiszone i dodajemy do pozostałych składników.
4. Do miski ze składnikami wkładamy pokrojone w kostkę śledzie.
5. Na koniec dodać 3 łyżki stołowe majonezu oraz sól i pieprz do smaku.
6. Całość wymięszać.
7. Posypać zieloną pietruszą.
Smacznego!
1. Ziemniaki obrać ze skórki, pokroić w kostkę i włożyć do miski.
2. Dodać sparzoną, pokrojoną w kostkę cebulę.
3. W większą kostkę kroimy także ogórki kiszone i dodajemy do pozostałych składników.
4. Do miski ze składnikami wkładamy pokrojone w kostkę śledzie.
5. Na koniec dodać 3 łyżki stołowe majonezu oraz sól i pieprz do smaku.
6. Całość wymięszać.
7. Posypać zieloną pietruszą.
Smacznego!