PRZYGOTOWANIE:
1. Śledzie odcedź przez sitko, przełóż do miseczki i wyciągnij je z cebuli. Cebulę odstaw na bok.
2. Ugotowane wcześniej ziemniaki pokrój w plastry, dopraw i smaż na patelni.
3. Wyciśnij marynatę z pozostawionej cebuli i ułóż ją na smażonym ziemniaku. Następnie ułóż filety śledziowe.
4. Danie podaj z łyżką stołową gęstego jogurtu naturalnego oraz świeżą pietruszką.
Smacznego!
1. Śledzie odcedź przez sitko, przełóż do miseczki i wyciągnij je z cebuli. Cebulę odstaw na bok.
2. Ugotowane wcześniej ziemniaki pokrój w plastry, dopraw i smaż na patelni.
3. Wyciśnij marynatę z pozostawionej cebuli i ułóż ją na smażonym ziemniaku. Następnie ułóż filety śledziowe.
4. Danie podaj z łyżką stołową gęstego jogurtu naturalnego oraz świeżą pietruszką.
Smacznego!
Z JOGURTEM NATURALNYM
- Śledzie Bismarck – 150 g (3 szt. fileta)
- plastry ziemniaka gotowanego - 150 g
- olej do smażenia - 30 ml
- pieprz, sól do smaku - szczypta
- nać pietruszki - 10 g
- jogurt naturalny - 30 g
Z JOGURTEM NATURALNYM
- Śledzie Bismarck – 150 g (3 szt. fileta)
- plastry ziemniaka gotowanego - 150 g
- olej do smażenia - 30 ml
- pieprz, sól do smaku - szczypta
- nać pietruszki - 10 g
- jogurt naturalny - 30 g
PRZYGOTOWANIE:
1. Śledzie odcedź przez sitko, przełóż do miseczki i wyciągnij je z cebuli. Cebulę odstaw na bok.
2. Ugotowane wcześniej ziemniaki pokrój w plastry, dopraw i smaż na patelni.
3. Wyciśnij marynatę z pozostawionej cebuli i ułóż ją na smażonym ziemniaku. Następnie ułóż filety śledziowe.
4. Danie podaj z łyżką stołową gęstego jogurtu naturalnego oraz świeżą pietruszką.
Smacznego!
1. Śledzie odcedź przez sitko, przełóż do miseczki i wyciągnij je z cebuli. Cebulę odstaw na bok.
2. Ugotowane wcześniej ziemniaki pokrój w plastry, dopraw i smaż na patelni.
3. Wyciśnij marynatę z pozostawionej cebuli i ułóż ją na smażonym ziemniaku. Następnie ułóż filety śledziowe.
4. Danie podaj z łyżką stołową gęstego jogurtu naturalnego oraz świeżą pietruszką.
Smacznego!