PRZYGOTOWANIE:

1. Śledzie odcedź przez sitko, przełóż do miseczki i wyciągnij je z cebuli. Cebulę odstaw na bok.
2. Ugotowane wcześniej ziemniaki pokrój w plastry, dopraw i smaż na patelni.
3. Wyciśnij marynatę z pozostawionej cebuli i ułóż ją na smażonym ziemniaku. Następnie ułóż filety śledziowe.
4. Danie podaj z łyżką stołową gęstego jogurtu naturalnego oraz świeżą pietruszką.

Smacznego!

ŚLEDŹ BISMARCK NA PLASTRACH SMAŻONEGO ZIEMNIAKA
Z JOGURTEM NATURALNYM

SKŁADNIKI:
  • Śledzie Bismarck – 150 g (3 szt. fileta)
  • plastry ziemniaka gotowanego - 150 g
  • olej do smażenia - 30 ml
  • pieprz, sól do smaku - szczypta
  • nać pietruszki - 10 g
  • jogurt naturalny - 30 g

ŚLEDŹ BISMARCK NA PLASTRACH SMAŻONEGO ZIEMNIAKA
Z JOGURTEM NATURALNYM

SKŁADNIKI:
  • Śledzie Bismarck – 150 g (3 szt. fileta)
  • plastry ziemniaka gotowanego - 150 g
  • olej do smażenia - 30 ml
  • pieprz, sól do smaku - szczypta
  • nać pietruszki - 10 g
  • jogurt naturalny - 30 g
PRZYGOTOWANIE:

1. Śledzie odcedź przez sitko, przełóż do miseczki i wyciągnij je z cebuli. Cebulę odstaw na bok.
2. Ugotowane wcześniej ziemniaki pokrój w plastry, dopraw i smaż na patelni.
3. Wyciśnij marynatę z pozostawionej cebuli i ułóż ją na smażonym ziemniaku. Następnie ułóż filety śledziowe.
4. Danie podaj z łyżką stołową gęstego jogurtu naturalnego oraz świeżą pietruszką.

Smacznego!