PRZYGOTOWANIE:
1. Śledzie odcedź przez sitko i przełóż do miseczki.
2. Ogórka kiszonego pokrój w wzdłuż, w cienkie plastry.
3. Na patelnię wlej olej. Gdy olej będzie rozgrzany połóż na nim chleb i smaż do uzyskania złotego koloru.
4. Dresing: wymieszaj dokładnie wszystkie składniki.
5. Na tostach ułóż plastry ogórka, a na nich śledzie.
6. Podaj danie z bukietem sałat i dressingiem winegret.
Smacznego!
	1. Śledzie odcedź przez sitko i przełóż do miseczki.
2. Ogórka kiszonego pokrój w wzdłuż, w cienkie plastry.
3. Na patelnię wlej olej. Gdy olej będzie rozgrzany połóż na nim chleb i smaż do uzyskania złotego koloru.
4. Dresing: wymieszaj dokładnie wszystkie składniki.
5. Na tostach ułóż plastry ogórka, a na nich śledzie.
6. Podaj danie z bukietem sałat i dressingiem winegret.
Smacznego!
ŚLEDŹ CHŁOPSKI NA GRZANKACH ŻYTNICH
Z OGÓRKIEM KISZONYM I BUKIETEM SAŁAT Z DRESINGIEM WINEGRETEM
- Śledzie po chłopsku – 100 g
 - chleb żytni - 150 g
 - olej do smażenia - 30 ml
 - mix sałat i ziół (dowolna mieszanka) - 200 g
 - ogórek kiszony - 100 g
 - olej rzepakowy - 100 ml
 - musztarda Dijon - 20 g
 - ocet winny biały - 50 ml
 - pieprz, sól do smaku - szczypta
 - cukier do smaku - 10 g
 
Dresing
ŚLEDŹ CHŁOPSKI NA GRZANKACH ŻYTNICH
Z OGÓRKIEM KISZONYM I BUKIETEM SAŁAT Z DRESINGIEM WINEGRETEM
- Śledzie po chłopsku – 100 g
 - chleb żytni - 150 g
 - olej do smażenia - 30 ml
 - mix sałat i ziół (dowolna mieszanka) - 200 g
 - ogórek kiszony - 100 g
 - olej rzepakowy - 100 ml
 - musztarda Dijon - 20 g
 - ocet winny biały - 50 ml
 - pieprz, sól do smaku - szczypta
 - cukier do smaku - 10 g
 
Dresing
			PRZYGOTOWANIE:
1. Śledzie odcedź przez sitko i przełóż do miseczki.
2. Ogórka kiszonego pokrój w wzdłuż, w cienkie plastry.
3. Na patelnię wlej olej. Gdy olej będzie rozgrzany połóż na nim chleb i smaż do uzyskania złotego koloru.
4. Dresing: wymieszaj dokładnie wszystkie składniki.
5. Na tostach ułóż plastry ogórka, a na nich śledzie.
6. Podaj danie z bukietem sałat i dressingiem winegret.
Smacznego!
	1. Śledzie odcedź przez sitko i przełóż do miseczki.
2. Ogórka kiszonego pokrój w wzdłuż, w cienkie plastry.
3. Na patelnię wlej olej. Gdy olej będzie rozgrzany połóż na nim chleb i smaż do uzyskania złotego koloru.
4. Dresing: wymieszaj dokładnie wszystkie składniki.
5. Na tostach ułóż plastry ogórka, a na nich śledzie.
6. Podaj danie z bukietem sałat i dressingiem winegret.
Smacznego!

                





