PRZYGOTOWANIE:
1. Śledzie odcedź przez sitko i przełóż do miseczki.
2. Ogórka kiszonego pokrój w wzdłuż, w cienkie plastry.
3. Na patelnię wlej olej. Gdy olej będzie rozgrzany połóż na nim chleb i smaż do uzyskania złotego koloru.
4. Dresing: wymieszaj dokładnie wszystkie składniki.
5. Na tostach ułóż plastry ogórka, a na nich śledzie.
6. Podaj danie z bukietem sałat i dressingiem winegret.
Smacznego!
1. Śledzie odcedź przez sitko i przełóż do miseczki.
2. Ogórka kiszonego pokrój w wzdłuż, w cienkie plastry.
3. Na patelnię wlej olej. Gdy olej będzie rozgrzany połóż na nim chleb i smaż do uzyskania złotego koloru.
4. Dresing: wymieszaj dokładnie wszystkie składniki.
5. Na tostach ułóż plastry ogórka, a na nich śledzie.
6. Podaj danie z bukietem sałat i dressingiem winegret.
Smacznego!
Z OGÓRKIEM KISZONYM I BUKIETEM SAŁAT Z DRESINGIEM WINEGRETEM
- Śledzie po chłopsku – 100 g
- chleb żytni - 150 g
- olej do smażenia - 30 ml
- mix sałat i ziół (dowolna mieszanka) - 200 g
- ogórek kiszony - 100 g
- olej rzepakowy - 100 ml
- musztarda Dijon - 20 g
- ocet winny biały - 50 ml
- pieprz, sól do smaku - szczypta
- cukier do smaku - 10 g
Dresing
Z OGÓRKIEM KISZONYM I BUKIETEM SAŁAT Z DRESINGIEM WINEGRETEM
- Śledzie po chłopsku – 100 g
- chleb żytni - 150 g
- olej do smażenia - 30 ml
- mix sałat i ziół (dowolna mieszanka) - 200 g
- ogórek kiszony - 100 g
- olej rzepakowy - 100 ml
- musztarda Dijon - 20 g
- ocet winny biały - 50 ml
- pieprz, sól do smaku - szczypta
- cukier do smaku - 10 g
Dresing
PRZYGOTOWANIE:
1. Śledzie odcedź przez sitko i przełóż do miseczki.
2. Ogórka kiszonego pokrój w wzdłuż, w cienkie plastry.
3. Na patelnię wlej olej. Gdy olej będzie rozgrzany połóż na nim chleb i smaż do uzyskania złotego koloru.
4. Dresing: wymieszaj dokładnie wszystkie składniki.
5. Na tostach ułóż plastry ogórka, a na nich śledzie.
6. Podaj danie z bukietem sałat i dressingiem winegret.
Smacznego!
1. Śledzie odcedź przez sitko i przełóż do miseczki.
2. Ogórka kiszonego pokrój w wzdłuż, w cienkie plastry.
3. Na patelnię wlej olej. Gdy olej będzie rozgrzany połóż na nim chleb i smaż do uzyskania złotego koloru.
4. Dresing: wymieszaj dokładnie wszystkie składniki.
5. Na tostach ułóż plastry ogórka, a na nich śledzie.
6. Podaj danie z bukietem sałat i dressingiem winegret.
Smacznego!