PRZYGOTOWANIE:

1. Śledzie odcedź przez sitko i przełóż do miseczki.
2. Ogórka kiszonego pokrój w wzdłuż, w cienkie plastry.
3. Na patelnię wlej olej. Gdy olej będzie rozgrzany połóż na nim chleb i smaż do uzyskania złotego koloru.
4. Dresing: wymieszaj dokładnie wszystkie składniki.
5. Na tostach ułóż plastry ogórka, a na nich śledzie.
6. Podaj danie z bukietem sałat i dressingiem winegret.

Smacznego!

ŚLEDŹ CHŁOPSKI NA GRZANKACH ŻYTNICH
Z OGÓRKIEM KISZONYM I BUKIETEM SAŁAT Z DRESINGIEM WINEGRETEM

SKŁADNIKI:
  • Śledzie po chłopsku – 100 g
  • chleb żytni - 150 g
  • olej do smażenia - 30 ml
  • mix sałat i ziół (dowolna mieszanka) - 200 g
  • ogórek kiszony - 100 g

  • Dresing
  • olej rzepakowy - 100 ml
  • musztarda Dijon - 20 g
  • ocet winny biały - 50 ml
  • pieprz, sól do smaku - szczypta
  • cukier do smaku - 10 g

ŚLEDŹ CHŁOPSKI NA GRZANKACH ŻYTNICH
Z OGÓRKIEM KISZONYM I BUKIETEM SAŁAT Z DRESINGIEM WINEGRETEM

SKŁADNIKI:
  • Śledzie po chłopsku – 100 g
  • chleb żytni - 150 g
  • olej do smażenia - 30 ml
  • mix sałat i ziół (dowolna mieszanka) - 200 g
  • ogórek kiszony - 100 g

  • Dresing
  • olej rzepakowy - 100 ml
  • musztarda Dijon - 20 g
  • ocet winny biały - 50 ml
  • pieprz, sól do smaku - szczypta
  • cukier do smaku - 10 g
PRZYGOTOWANIE:

1. Śledzie odcedź przez sitko i przełóż do miseczki.
2. Ogórka kiszonego pokrój w wzdłuż, w cienkie plastry.
3. Na patelnię wlej olej. Gdy olej będzie rozgrzany połóż na nim chleb i smaż do uzyskania złotego koloru.
4. Dresing: wymieszaj dokładnie wszystkie składniki.
5. Na tostach ułóż plastry ogórka, a na nich śledzie.
6. Podaj danie z bukietem sałat i dressingiem winegret.

Smacznego!