ŚLEDŹ GRILOWANY W PLACKU TORTILLA SKŁADNIKI:
- Śledź po kołobrzesku - 3 kawałki
- Tortilla placek - 1 szt.
- Cebula czerwona - 50 g
- Papryka mix - 100 g
- Imbir - 10 g
- Olej sezamowy - 20 ml
- Sok z limonki - ½ limonki
- Folia aluminiowa
SKŁADNIKI PIKANTNEJ SALSY POCO - LOCO:
- Pomidory - 3 szt.
- Cebula - 2 szt. małe
- Zielone papryczki chili - 2 szt.
- Kolendra - 1/3 pęczka
- Papryczki jalapeno - 1 szt.
- Sól - do smaku
PRZYGOTOWANIE ŚLEDŹ W PLACKU TORTILLA:
1. Mix papryk i cebulę czerwoną kroimy w słupki, imbir z natką pietruszki kroimy drobno.
2. Śledzie po kołobrzesku i wszystkie pokrojone składniki wkładamy do miski, mieszamy i doprawiamy pieprzem, olejem sezamowym i limonką.
3. Kładziemy farsz na placek tortilli i zawijamy.
4. Tortille z farszem zawijamy w folię aluminiową.
5. Grillujemy do uzyskania chrupkości.
6. Podajemy z salsą pikantną poco loco
PRZYGOTOWANIE SALSY POCO - LOCO:
1. Wszystkie składniki o kroimy w drobną kostkę i mieszamy.
2. Doprawiamy solą do smaku.
Smacznego!
1. Mix papryk i cebulę czerwoną kroimy w słupki, imbir z natką pietruszki kroimy drobno.
2. Śledzie po kołobrzesku i wszystkie pokrojone składniki wkładamy do miski, mieszamy i doprawiamy pieprzem, olejem sezamowym i limonką.
3. Kładziemy farsz na placek tortilli i zawijamy.
4. Tortille z farszem zawijamy w folię aluminiową.
5. Grillujemy do uzyskania chrupkości.
6. Podajemy z salsą pikantną poco loco
PRZYGOTOWANIE SALSY POCO - LOCO:
1. Wszystkie składniki o kroimy w drobną kostkę i mieszamy.
2. Doprawiamy solą do smaku.
Smacznego!
ŚLEDŹ GRILOWANY W PLACKU TORTILLA SKŁADNIKI:
- Śledź po kołobrzesku - 3 kawałki
- Tortilla placek - 1 szt.
- Cebula czerwona - 50 g
- Papryka mix - 100 g
- Imbir - 10 g
- Olej sezamowy - 20 ml
- Sok z limonki - ½ limonki
- Folia aluminiowa
SKŁADNIKI PIKANTNEJ SALSY POCO - LOCO:
- Pomidory - 3 szt.
- Cebula - 2 szt. małe
- Zielone papryczki chili - 2 szt.
- Kolendra - 1/3 pęczka
- Papryczki jalapeno - 1 szt.
- Sól - do smaku
PRZYGOTOWANIE ŚLEDŹ W PLACKU TORTILLA:
1. Mix papryk i cebulę czerwoną kroimy w słupki, imbir z natką pietruszki kroimy drobno.
2. Śledzie po kołobrzesku i wszystkie pokrojone składniki wkładamy do miski, mieszamy i doprawiamy pieprzem, olejem sezamowym i limonką.
3. Kładziemy farsz na placek tortilli i zawijamy.
4. Tortille z farszem zawijamy w folię aluminiową.
5. Grillujemy do uzyskania chrupkości.
6. Podajemy z salsą pikantną poco loco
PRZYGOTOWANIE SALSY POCO - LOCO:
1. Wszystkie składniki o kroimy w drobną kostkę i mieszamy.
2. Doprawiamy solą do smaku.
Smacznego!
1. Mix papryk i cebulę czerwoną kroimy w słupki, imbir z natką pietruszki kroimy drobno.
2. Śledzie po kołobrzesku i wszystkie pokrojone składniki wkładamy do miski, mieszamy i doprawiamy pieprzem, olejem sezamowym i limonką.
3. Kładziemy farsz na placek tortilli i zawijamy.
4. Tortille z farszem zawijamy w folię aluminiową.
5. Grillujemy do uzyskania chrupkości.
6. Podajemy z salsą pikantną poco loco
PRZYGOTOWANIE SALSY POCO - LOCO:
1. Wszystkie składniki o kroimy w drobną kostkę i mieszamy.
2. Doprawiamy solą do smaku.
Smacznego!