ŚLEDŹ GRILOWANY W PLACKU TORTILLA

SKŁADNIKI:
  • Śledź po kołobrzesku - 3 kawałki
  • Tortilla placek - 1 szt.
  • Cebula czerwona - 50 g
  • Papryka mix - 100 g
  • Imbir - 10 g
  • Olej sezamowy - 20 ml
  • Sok z limonki - ½ limonki
  • Folia aluminiowa

SKŁADNIKI PIKANTNEJ SALSY POCO - LOCO:
  • Pomidory - 3 szt.
  • Cebula - 2 szt. małe
  • Zielone papryczki chili - 2 szt.
  • Kolendra - 1/3 pęczka
  • Papryczki jalapeno - 1 szt.
  • Sól - do smaku
PRZYGOTOWANIE ŚLEDŹ W PLACKU TORTILLA:

1. Mix papryk i cebulę czerwoną kroimy w słupki, imbir z natką pietruszki kroimy drobno.
2. Śledzie po kołobrzesku i wszystkie pokrojone składniki wkładamy do miski, mieszamy i doprawiamy pieprzem, olejem sezamowym i limonką.
3. Kładziemy farsz na placek tortilli i zawijamy.
4. Tortille z farszem zawijamy w folię aluminiową.
5. Grillujemy do uzyskania chrupkości.
6. Podajemy z salsą pikantną poco loco

PRZYGOTOWANIE SALSY POCO - LOCO:
1. Wszystkie składniki o kroimy w drobną kostkę i mieszamy.
2. Doprawiamy solą do smaku.

Smacznego!

ŚLEDŹ GRILOWANY W PLACKU TORTILLA

SKŁADNIKI:
  • Śledź po kołobrzesku - 3 kawałki
  • Tortilla placek - 1 szt.
  • Cebula czerwona - 50 g
  • Papryka mix - 100 g
  • Imbir - 10 g
  • Olej sezamowy - 20 ml
  • Sok z limonki - ½ limonki
  • Folia aluminiowa

SKŁADNIKI PIKANTNEJ SALSY POCO - LOCO:
  • Pomidory - 3 szt.
  • Cebula - 2 szt. małe
  • Zielone papryczki chili - 2 szt.
  • Kolendra - 1/3 pęczka
  • Papryczki jalapeno - 1 szt.
  • Sól - do smaku
PRZYGOTOWANIE ŚLEDŹ W PLACKU TORTILLA:

1. Mix papryk i cebulę czerwoną kroimy w słupki, imbir z natką pietruszki kroimy drobno.
2. Śledzie po kołobrzesku i wszystkie pokrojone składniki wkładamy do miski, mieszamy i doprawiamy pieprzem, olejem sezamowym i limonką.
3. Kładziemy farsz na placek tortilli i zawijamy.
4. Tortille z farszem zawijamy w folię aluminiową.
5. Grillujemy do uzyskania chrupkości.
6. Podajemy z salsą pikantną poco loco

PRZYGOTOWANIE SALSY POCO - LOCO:
1. Wszystkie składniki o kroimy w drobną kostkę i mieszamy.
2. Doprawiamy solą do smaku.

Smacznego!