ŚLEDŹ PO GRYFICKU Z KASZĄ KUSKUS I MIESZANKĄ WARZYWNĄ

SKŁADNIKI:
  • śledź po gryficku – 150 g
  • kasza kuskus – 150 g
  • masło 20 g
  • drobna mieszanka warzywna mrożona - 200 g
  • sól, pieprz do smaku
  • pietruszka nać
PRZYGOTOWANIE:

1. Do wrzącej, posolonej wody wsyp mrożone warzywa i zagotuj do miękkości.
2. Do miseczki wsyp kuskus i zalej go wrzącą wodą którą użyłeś do warzyw tak aby zakryć powierzchnię kuskusa na 1 cm ponad, dodaj masło, zamieszaj i odstaw na 5 minut.
3. Jak kuskus będzie już miękki wysyp na talerz, odcedź z reszty gorącej wody warzywa i ułóż obok a następnie dołóż śledzia po gryficku.

Smacznego!

ŚLEDŹ PO GRYFICKU Z KASZĄ KUSKUS I MIESZANKĄ WARZYWNĄ

SKŁADNIKI:
  • śledź po gryficku – 150 g
  • kasza kuskus – 150 g
  • masło 20 g
  • drobna mieszanka warzywna mrożona - 200 g
  • sól, pieprz do smaku
  • pietruszka nać
PRZYGOTOWANIE:

1. Do wrzącej, posolonej wody wsyp mrożone warzywa i zagotuj do miękkości.
2. Do miseczki wsyp kuskus i zalej go wrzącą wodą którą użyłeś do warzyw tak aby zakryć powierzchnię kuskusa na 1 cm ponad, dodaj masło, zamieszaj i odstaw na 5 minut.
3. Jak kuskus będzie już miękki wysyp na talerz, odcedź z reszty gorącej wody warzywa i ułóż obok a następnie dołóż śledzia po gryficku.

Smacznego!