ŚLEDŹ PO NORWESKU Z BROKUŁAMI W SOSIE Z SEREM PLEŚNIOWYM

SKŁADNIKI:
  • śledź po norwesku – tacka 250 g
  • świeże lub mrożone brokuły - 300 g
  • śmietanka 30% - 300 ml
  • gałka muszkatołowa – szczypta
  • ser pleśniowy do’r blue – 100 g
  • sól, pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:

1. Do naczynia wlej śmietanę, rozdrobniony ser pleśniowy, gałkę muszkatołową, dopraw solą i pieprzem.
2. Brokuły zagotuj w osolonej wodzie, wyłóż na talerz i polej gorącym sosem z serem pleśniowym a następnie dołóż śledzia po norwesku.

Smacznego!

ŚLEDŹ PO NORWESKU Z BROKUŁAMI W SOSIE Z SEREM PLEŚNIOWYM

SKŁADNIKI:
  • śledź po norwesku – tacka 250 g
  • świeże lub mrożone brokuły - 300 g
  • śmietanka 30% - 300 ml
  • gałka muszkatołowa – szczypta
  • ser pleśniowy do’r blue – 100 g
  • sól, pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:

1. Do naczynia wlej śmietanę, rozdrobniony ser pleśniowy, gałkę muszkatołową, dopraw solą i pieprzem.
2. Brokuły zagotuj w osolonej wodzie, wyłóż na talerz i polej gorącym sosem z serem pleśniowym a następnie dołóż śledzia po norwesku.

Smacznego!