ŚLEDŹ PO NORWESKU Z ZIEMNIAKAMI PURRE I SAŁATKĄ Z OGÓRKA W ŚMIETANIE SKŁADNIKI:
- śledź po norwesku – tacka 250 g
- ziemniaki purre
- masło - 20 g
- ogórek świeży – 200 g
- śmietana kwaśna 18% - 100g
- sok z cytryny
- pieprz, sól do smaku
PRZYGOTOWANIE:
1. Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę lub ubij ręcznie, dodaj masła
2. Ogórek świeży pokrój w cienkie plasterki, dopraw, dodaj soku z cytryny i wymieszaj z kwaśną śmietaną.
3. Wszystkie gotowe produkty ułóż na talerzu.
Smacznego!
1. Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę lub ubij ręcznie, dodaj masła
2. Ogórek świeży pokrój w cienkie plasterki, dopraw, dodaj soku z cytryny i wymieszaj z kwaśną śmietaną.
3. Wszystkie gotowe produkty ułóż na talerzu.
Smacznego!
ŚLEDŹ PO NORWESKU Z ZIEMNIAKAMI PURRE I SAŁATKĄ Z OGÓRKA W ŚMIETANIESKŁADNIKI:
- śledź po norwesku – tacka 250 g
- ziemniaki purre
- masło - 20 g
- ogórek świeży – 200 g
- śmietana kwaśna 18% - 100g
- sok z cytryny
- pieprz, sól do smaku
PRZYGOTOWANIE:
1. Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę lub ubij ręcznie, dodaj masła
2. Ogórek świeży pokrój w cienkie plasterki, dopraw, dodaj soku z cytryny i wymieszaj z kwaśną śmietaną.
3. Wszystkie gotowe produkty ułóż na talerzu.
Smacznego!
1. Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę lub ubij ręcznie, dodaj masła
2. Ogórek świeży pokrój w cienkie plasterki, dopraw, dodaj soku z cytryny i wymieszaj z kwaśną śmietaną.
3. Wszystkie gotowe produkty ułóż na talerzu.
Smacznego!