ŚLEDŹ PO NORWESKU Z ZIEMNIAKAMI PURRE I SAŁATKĄ Z OGÓRKA W ŚMIETANIE

SKŁADNIKI:
  • śledź po norwesku – tacka 250 g
  • ziemniaki purre
  • masło - 20 g
  • ogórek świeży – 200 g
  • śmietana kwaśna 18% - 100g
  • sok z cytryny
  • pieprz, sól do smaku
PRZYGOTOWANIE:

1. Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę lub ubij ręcznie, dodaj masła
2. Ogórek świeży pokrój w cienkie plasterki, dopraw, dodaj soku z cytryny i wymieszaj z kwaśną śmietaną.
3. Wszystkie gotowe produkty ułóż na talerzu.

Smacznego!

ŚLEDŹ PO NORWESKU Z ZIEMNIAKAMI PURRE I SAŁATKĄ Z OGÓRKA W ŚMIETANIE

SKŁADNIKI:
  • śledź po norwesku – tacka 250 g
  • ziemniaki purre
  • masło - 20 g
  • ogórek świeży – 200 g
  • śmietana kwaśna 18% - 100g
  • sok z cytryny
  • pieprz, sól do smaku
PRZYGOTOWANIE:

1. Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę lub ubij ręcznie, dodaj masła
2. Ogórek świeży pokrój w cienkie plasterki, dopraw, dodaj soku z cytryny i wymieszaj z kwaśną śmietaną.
3. Wszystkie gotowe produkty ułóż na talerzu.

Smacznego!