ŚLEDŹ W GRILLOWANYM BAKŁAŻANIE SKŁADNIKI:
- Śledź po kołobrzesku - 3 kawałki
- Bakłażan - ½ szt.
- Mix papryk – drobno pokrojonych - 100 g
- Cebula czerwona - 30 g
- Cukinia - 50 g
- Oliwa z oliwek - 10 ml
- Folia aluminiowa
- Papier pergaminowy
PRZYGOTOWANIE:
1. Bakłażana rozcinamy wzdłuż, łyżką stołową wybieramy część miąższu tworząc formę łódki.
2. Bakłażana lekko solimy w środku i odstawiamy na 10 minut, a następnie wycieramy środek ręcznikiem papierowym, aby pozbyć się gorzkiego smaku i lekko nawilżamy oliwą z oliwek z obu stron.
3. Papryki, cukinię oraz czerwoną cebulę kroimy w kostkę.
4. Kawałki śledzi po kołobrzesku kroimy na pół.
5. Do bakłażana wkładamy mix wszystkich składników, następnie całość układamy na kawałku papieru pergaminowego i zawijamy folią aluminiową.
6. Pieczemy na grillu do uzyskania miękkości bakłażana.
Smacznego!
1. Bakłażana rozcinamy wzdłuż, łyżką stołową wybieramy część miąższu tworząc formę łódki.
2. Bakłażana lekko solimy w środku i odstawiamy na 10 minut, a następnie wycieramy środek ręcznikiem papierowym, aby pozbyć się gorzkiego smaku i lekko nawilżamy oliwą z oliwek z obu stron.
3. Papryki, cukinię oraz czerwoną cebulę kroimy w kostkę.
4. Kawałki śledzi po kołobrzesku kroimy na pół.
5. Do bakłażana wkładamy mix wszystkich składników, następnie całość układamy na kawałku papieru pergaminowego i zawijamy folią aluminiową.
6. Pieczemy na grillu do uzyskania miękkości bakłażana.
Smacznego!
ŚLEDŹ W GRILLOWANYM BAKŁAŻANIESKŁADNIKI:
- Śledź po kołobrzesku - 3 kawałki
- Bakłażan - ½ szt.
- Mix papryk – drobno pokrojonych - 100 g
- Cebula czerwona - 30 g
- Cukinia - 50 g
- Oliwa z oliwek - 10 ml
- Folia aluminiowa
- Papier pergaminowy
PRZYGOTOWANIE:
1. Bakłażana rozcinamy wzdłuż, łyżką stołową wybieramy część miąższu tworząc formę łódki.
2. Bakłażana lekko solimy w środku i odstawiamy na 10 minut, a następnie wycieramy środek ręcznikiem papierowym, aby pozbyć się gorzkiego smaku i lekko nawilżamy oliwą z oliwek z obu stron.
3. Papryki, cukinię oraz czerwoną cebulę kroimy w kostkę.
4. Kawałki śledzi po kołobrzesku kroimy na pół.
5. Do bakłażana wkładamy mix wszystkich składników, następnie całość układamy na kawałku papieru pergaminowego i zawijamy folią aluminiową.
6. Pieczemy na grillu do uzyskania miękkości bakłażana.
Smacznego!
1. Bakłażana rozcinamy wzdłuż, łyżką stołową wybieramy część miąższu tworząc formę łódki.
2. Bakłażana lekko solimy w środku i odstawiamy na 10 minut, a następnie wycieramy środek ręcznikiem papierowym, aby pozbyć się gorzkiego smaku i lekko nawilżamy oliwą z oliwek z obu stron.
3. Papryki, cukinię oraz czerwoną cebulę kroimy w kostkę.
4. Kawałki śledzi po kołobrzesku kroimy na pół.
5. Do bakłażana wkładamy mix wszystkich składników, następnie całość układamy na kawałku papieru pergaminowego i zawijamy folią aluminiową.
6. Pieczemy na grillu do uzyskania miękkości bakłażana.
Smacznego!