ŚLEDŹ W GRILLOWANYM BAKŁAŻANIE

SKŁADNIKI:
  • Śledź po kołobrzesku - 3 kawałki
  • Bakłażan - ½ szt.
  • Mix papryk – drobno pokrojonych - 100 g
  • Cebula czerwona - 30 g
  • Cukinia - 50 g
  • Oliwa z oliwek - 10 ml
  • Folia aluminiowa
  • Papier pergaminowy
PRZYGOTOWANIE:

1. Bakłażana rozcinamy wzdłuż, łyżką stołową wybieramy część miąższu tworząc formę łódki.
2. Bakłażana lekko solimy w środku i odstawiamy na 10 minut, a następnie wycieramy środek ręcznikiem papierowym, aby pozbyć się gorzkiego smaku i lekko nawilżamy oliwą z oliwek z obu stron.
3. Papryki, cukinię oraz czerwoną cebulę kroimy w kostkę.
4. Kawałki śledzi po kołobrzesku kroimy na pół.
5. Do bakłażana wkładamy mix wszystkich składników, następnie całość układamy na kawałku papieru pergaminowego i zawijamy folią aluminiową.
6. Pieczemy na grillu do uzyskania miękkości bakłażana.

Smacznego!

ŚLEDŹ W GRILLOWANYM BAKŁAŻANIE

SKŁADNIKI:
  • Śledź po kołobrzesku - 3 kawałki
  • Bakłażan - ½ szt.
  • Mix papryk – drobno pokrojonych - 100 g
  • Cebula czerwona - 30 g
  • Cukinia - 50 g
  • Oliwa z oliwek - 10 ml
  • Folia aluminiowa
  • Papier pergaminowy
PRZYGOTOWANIE:

1. Bakłażana rozcinamy wzdłuż, łyżką stołową wybieramy część miąższu tworząc formę łódki.
2. Bakłażana lekko solimy w środku i odstawiamy na 10 minut, a następnie wycieramy środek ręcznikiem papierowym, aby pozbyć się gorzkiego smaku i lekko nawilżamy oliwą z oliwek z obu stron.
3. Papryki, cukinię oraz czerwoną cebulę kroimy w kostkę.
4. Kawałki śledzi po kołobrzesku kroimy na pół.
5. Do bakłażana wkładamy mix wszystkich składników, następnie całość układamy na kawałku papieru pergaminowego i zawijamy folią aluminiową.
6. Pieczemy na grillu do uzyskania miękkości bakłażana.

Smacznego!