ŚLEDŹ W GRILLOWANYM PLACKU PITA

SKŁADNIKI:
  • Śledź po kołobrzesku - 3 kawałki
  • Pita pełnoziarnista - 1 szt.
  • Cukinia - 50 g
  • Ananas kawałki - 100 g
  • Cebula czerwona - 50 g
  • Natka pietruszki - 20 g
  • Papryka zielona - 50 g
  • Salsa z mango i limonki - 100 g

SKŁADNIKI SALSY Z MANGO I LIMONKI:
  • Mango - 1 szt.
  • Pomidory - 2 szt.
  • Cebula - 1 szt.
  • Zielone papryczki chili - 1 szt. mała
  • Kolendra - 1/3 pęczka
  • Sok z limonki - 1 łyżeczka
  • Sól i cukier - do smaku
PRZYGOTOWANIE FARSZ Z PITĄ:

1. Cukinię, ananasa, paprykę, czerwoną cebulę i śledzie po kołobrzesku kroimy w kostkę.
2. Wszystkie składniki mieszamy w misce i dodajemy natkę pietruszki oraz doprawiamy pieprzem.
3. Placek pita rozcinamy aby utworzyć kieszonkę do której wkładamy farsz i zawijamy w folię aluminiową, grillujemy do chrupkości.
4. Podajemy z salsą z mango i limonki.

PRZYGOTOWANIE SALSY Z MANGO I LIMONKI:
1. Obrane mango, pomidory, cebulę i zielone papryczki chili kroimy w kostkę.
2. Dodajemy kolendrę i sok z limonki, doprawiamy solą i cukrem.
3. Wszystkie składniki mieszamy w misce i doprawiamy do smaku.

Smacznego!

ŚLEDŹ W GRILLOWANYM PLACKU PITA

SKŁADNIKI:
  • Śledź po kołobrzesku - 3 kawałki
  • Pita pełnoziarnista - 1 szt.
  • Cukinia - 50 g
  • Ananas kawałki - 100 g
  • Cebula czerwona - 50 g
  • Natka pietruszki - 20 g
  • Papryka zielona - 50 g
  • Salsa z mango i limonki - 100 g

SKŁADNIKI SALSY Z MANGO I LIMONKI:
  • Mango - 1 szt.
  • Pomidory - 2 szt.
  • Cebula - 1 szt.
  • Zielone papryczki chili - 1 szt. mała
  • Kolendra - 1/3 pęczka
  • Sok z limonki - 1 łyżeczka
  • Sól i cukier - do smaku
PRZYGOTOWANIE FARSZ Z PITĄ:

1. Cukinię, ananasa, paprykę, czerwoną cebulę i śledzie po kołobrzesku kroimy w kostkę.
2. Wszystkie składniki mieszamy w misce i dodajemy natkę pietruszki oraz doprawiamy pieprzem.
3. Placek pita rozcinamy aby utworzyć kieszonkę do której wkładamy farsz i zawijamy w folię aluminiową, grillujemy do chrupkości.
4. Podajemy z salsą z mango i limonki.

PRZYGOTOWANIE SALSY Z MANGO I LIMONKI:
1. Obrane mango, pomidory, cebulę i zielone papryczki chili kroimy w kostkę.
2. Dodajemy kolendrę i sok z limonki, doprawiamy solą i cukrem.
3. Wszystkie składniki mieszamy w misce i doprawiamy do smaku.

Smacznego!