ŚLEDŹ W GRILLOWANYM PLACKU PITA SKŁADNIKI:
- Śledź po kołobrzesku - 3 kawałki
- Pita pełnoziarnista - 1 szt.
- Cukinia - 50 g
- Ananas kawałki - 100 g
- Cebula czerwona - 50 g
- Natka pietruszki - 20 g
- Papryka zielona - 50 g
- Salsa z mango i limonki - 100 g
SKŁADNIKI SALSY Z MANGO I LIMONKI:
- Mango - 1 szt.
- Pomidory - 2 szt.
- Cebula - 1 szt.
- Zielone papryczki chili - 1 szt. mała
- Kolendra - 1/3 pęczka
- Sok z limonki - 1 łyżeczka
- Sól i cukier - do smaku
PRZYGOTOWANIE FARSZ Z PITĄ:
1. Cukinię, ananasa, paprykę, czerwoną cebulę i śledzie po kołobrzesku kroimy w kostkę.
2. Wszystkie składniki mieszamy w misce i dodajemy natkę pietruszki oraz doprawiamy pieprzem.
3. Placek pita rozcinamy aby utworzyć kieszonkę do której wkładamy farsz i zawijamy w folię aluminiową, grillujemy do chrupkości.
4. Podajemy z salsą z mango i limonki.
PRZYGOTOWANIE SALSY Z MANGO I LIMONKI:
1. Obrane mango, pomidory, cebulę i zielone papryczki chili kroimy w kostkę.
2. Dodajemy kolendrę i sok z limonki, doprawiamy solą i cukrem.
3. Wszystkie składniki mieszamy w misce i doprawiamy do smaku.
Smacznego!
1. Cukinię, ananasa, paprykę, czerwoną cebulę i śledzie po kołobrzesku kroimy w kostkę.
2. Wszystkie składniki mieszamy w misce i dodajemy natkę pietruszki oraz doprawiamy pieprzem.
3. Placek pita rozcinamy aby utworzyć kieszonkę do której wkładamy farsz i zawijamy w folię aluminiową, grillujemy do chrupkości.
4. Podajemy z salsą z mango i limonki.
PRZYGOTOWANIE SALSY Z MANGO I LIMONKI:
1. Obrane mango, pomidory, cebulę i zielone papryczki chili kroimy w kostkę.
2. Dodajemy kolendrę i sok z limonki, doprawiamy solą i cukrem.
3. Wszystkie składniki mieszamy w misce i doprawiamy do smaku.
Smacznego!
ŚLEDŹ W GRILLOWANYM PLACKU PITASKŁADNIKI:
- Śledź po kołobrzesku - 3 kawałki
- Pita pełnoziarnista - 1 szt.
- Cukinia - 50 g
- Ananas kawałki - 100 g
- Cebula czerwona - 50 g
- Natka pietruszki - 20 g
- Papryka zielona - 50 g
- Salsa z mango i limonki - 100 g
SKŁADNIKI SALSY Z MANGO I LIMONKI:
- Mango - 1 szt.
- Pomidory - 2 szt.
- Cebula - 1 szt.
- Zielone papryczki chili - 1 szt. mała
- Kolendra - 1/3 pęczka
- Sok z limonki - 1 łyżeczka
- Sól i cukier - do smaku
PRZYGOTOWANIE FARSZ Z PITĄ:
1. Cukinię, ananasa, paprykę, czerwoną cebulę i śledzie po kołobrzesku kroimy w kostkę.
2. Wszystkie składniki mieszamy w misce i dodajemy natkę pietruszki oraz doprawiamy pieprzem.
3. Placek pita rozcinamy aby utworzyć kieszonkę do której wkładamy farsz i zawijamy w folię aluminiową, grillujemy do chrupkości.
4. Podajemy z salsą z mango i limonki.
PRZYGOTOWANIE SALSY Z MANGO I LIMONKI:
1. Obrane mango, pomidory, cebulę i zielone papryczki chili kroimy w kostkę.
2. Dodajemy kolendrę i sok z limonki, doprawiamy solą i cukrem.
3. Wszystkie składniki mieszamy w misce i doprawiamy do smaku.
Smacznego!
1. Cukinię, ananasa, paprykę, czerwoną cebulę i śledzie po kołobrzesku kroimy w kostkę.
2. Wszystkie składniki mieszamy w misce i dodajemy natkę pietruszki oraz doprawiamy pieprzem.
3. Placek pita rozcinamy aby utworzyć kieszonkę do której wkładamy farsz i zawijamy w folię aluminiową, grillujemy do chrupkości.
4. Podajemy z salsą z mango i limonki.
PRZYGOTOWANIE SALSY Z MANGO I LIMONKI:
1. Obrane mango, pomidory, cebulę i zielone papryczki chili kroimy w kostkę.
2. Dodajemy kolendrę i sok z limonki, doprawiamy solą i cukrem.
3. Wszystkie składniki mieszamy w misce i doprawiamy do smaku.
Smacznego!