ŚLEDŹ W GRILOWANEJ PAPRYCE Z RYŻEM SKŁADNIKI:
- Śledź po kołobrzesku - 3 kawałki
- Papryka czerwona - 1 szt.
- Ryż jaśminowy - 50 g
- Ziarna kukurydzy - 30 g
- Cebulka dymka - 20 g
- Sól i pieprz - do smaku
PRZYGOTOWANIE:
1. Paprykę otworzyć od strony ogonka i wyczyścić z pestek.
2. Cebulę oraz śledzie kroimy w kostkę.
3. Kukurydzę odcedzamy.
4. Ugotowany ryż mieszamy z wszystkimi składnikami, doprawiamy i wkładamy łyżką do papryki.
5. Tak przygotowane papryki układamy na papierze pergaminowym na grillu i grillujemy do uzyskania miękkości papryki i ciemnego koloru.
Smacznego!
1. Paprykę otworzyć od strony ogonka i wyczyścić z pestek.
2. Cebulę oraz śledzie kroimy w kostkę.
3. Kukurydzę odcedzamy.
4. Ugotowany ryż mieszamy z wszystkimi składnikami, doprawiamy i wkładamy łyżką do papryki.
5. Tak przygotowane papryki układamy na papierze pergaminowym na grillu i grillujemy do uzyskania miękkości papryki i ciemnego koloru.
Smacznego!
ŚLEDŹ W GRILOWANEJ PAPRYCE Z RYŻEM SKŁADNIKI:
- Śledź po kołobrzesku - 3 kawałki
- Papryka czerwona - 1 szt.
- Ryż jaśminowy - 50 g
- Ziarna kukurydzy - 30 g
- Cebulka dymka - 20 g
- Sól i pieprz - do smaku
PRZYGOTOWANIE:
1. Paprykę otworzyć od strony ogonka i wyczyścić z pestek.
2. Cebulę oraz śledzie kroimy w kostkę.
3. Kukurydzę odcedzamy.
4. Ugotowany ryż mieszamy z wszystkimi składnikami, doprawiamy i wkładamy łyżką do papryki.
5. Tak przygotowane papryki układamy na papierze pergaminowym na grillu i grillujemy do uzyskania miękkości papryki i ciemnego koloru.
Smacznego!
1. Paprykę otworzyć od strony ogonka i wyczyścić z pestek.
2. Cebulę oraz śledzie kroimy w kostkę.
3. Kukurydzę odcedzamy.
4. Ugotowany ryż mieszamy z wszystkimi składnikami, doprawiamy i wkładamy łyżką do papryki.
5. Tak przygotowane papryki układamy na papierze pergaminowym na grillu i grillujemy do uzyskania miękkości papryki i ciemnego koloru.
Smacznego!