ŚLEDŹ W GRILOWANEJ PAPRYCE Z RYŻEM

SKŁADNIKI:
  • Śledź po kołobrzesku - 3 kawałki
  • Papryka czerwona - 1 szt.
  • Ryż jaśminowy - 50 g
  • Ziarna kukurydzy - 30 g
  • Cebulka dymka - 20 g
  • Sól i pieprz - do smaku
PRZYGOTOWANIE:

1. Paprykę otworzyć od strony ogonka i wyczyścić z pestek.
2. Cebulę oraz śledzie kroimy w kostkę.
3. Kukurydzę odcedzamy.
4. Ugotowany ryż mieszamy z wszystkimi składnikami, doprawiamy i wkładamy łyżką do papryki.
5. Tak przygotowane papryki układamy na papierze pergaminowym na grillu i grillujemy do uzyskania miękkości papryki i ciemnego koloru.

Smacznego!

ŚLEDŹ W GRILOWANEJ PAPRYCE Z RYŻEM

SKŁADNIKI:
  • Śledź po kołobrzesku - 3 kawałki
  • Papryka czerwona - 1 szt.
  • Ryż jaśminowy - 50 g
  • Ziarna kukurydzy - 30 g
  • Cebulka dymka - 20 g
  • Sól i pieprz - do smaku
PRZYGOTOWANIE:

1. Paprykę otworzyć od strony ogonka i wyczyścić z pestek.
2. Cebulę oraz śledzie kroimy w kostkę.
3. Kukurydzę odcedzamy.
4. Ugotowany ryż mieszamy z wszystkimi składnikami, doprawiamy i wkładamy łyżką do papryki.
5. Tak przygotowane papryki układamy na papierze pergaminowym na grillu i grillujemy do uzyskania miękkości papryki i ciemnego koloru.

Smacznego!