ŚLEDŹ - W SOSIE ŚMIETANOWYM Z RYŻEM I KREMOWO – CZOSNKOWYM SOSIE ZE ŚWIEŻYM SZPINAKIEM SKŁADNIKI:
- śledź w sosie śmietanowym – 150 g
- ugotowana torebka ryżu – 150 g
- śmietanka 30% - 125 ml
- masło - 20 g
- szpinak świeży – opakowanie 200 g
- czosnek 2 ząbki pokrojone drobno
- gałka muszkatołowa – szczypta
- pieprz, sól do smaku
PRZYGOTOWANIE:
1. Ugotuj torebkę ryżu błyskawicznego.
2. Na rozgrzaną patelnię włóż masło, śmietankę, czosnek, gałkę muszkatołową, zredukuj sos.
3. Następnie dołóż szpinak, zagotuj 30 sekund i dołóż gorący ryż, wymieszaj całość.
4. Na talerzu wyłóż śledzia a obok gorący ryż z szpinakiem.
Smacznego!
1. Ugotuj torebkę ryżu błyskawicznego.
2. Na rozgrzaną patelnię włóż masło, śmietankę, czosnek, gałkę muszkatołową, zredukuj sos.
3. Następnie dołóż szpinak, zagotuj 30 sekund i dołóż gorący ryż, wymieszaj całość.
4. Na talerzu wyłóż śledzia a obok gorący ryż z szpinakiem.
Smacznego!
ŚLEDŹ - W SOSIE ŚMIETANOWYM Z RYŻEM I KREMOWO – CZOSNKOWYM SOSIE ZE ŚWIEŻYM SZPINAKIEMSKŁADNIKI:
- śledź w sosie śmietanowym – 150 g
- ugotowana torebka ryżu – 150 g
- śmietanka 30% - 125 ml
- masło - 20 g
- szpinak świeży – opakowanie 200 g
- czosnek 2 ząbki pokrojone drobno
- gałka muszkatołowa – szczypta
- pieprz, sól do smaku
PRZYGOTOWANIE:
1. Ugotuj torebkę ryżu błyskawicznego.
2. Na rozgrzaną patelnię włóż masło, śmietankę, czosnek, gałkę muszkatołową, zredukuj sos.
3. Następnie dołóż szpinak, zagotuj 30 sekund i dołóż gorący ryż, wymieszaj całość.
4. Na talerzu wyłóż śledzia a obok gorący ryż z szpinakiem.
Smacznego!
1. Ugotuj torebkę ryżu błyskawicznego.
2. Na rozgrzaną patelnię włóż masło, śmietankę, czosnek, gałkę muszkatołową, zredukuj sos.
3. Następnie dołóż szpinak, zagotuj 30 sekund i dołóż gorący ryż, wymieszaj całość.
4. Na talerzu wyłóż śledzia a obok gorący ryż z szpinakiem.
Smacznego!