ŚLEDŹ - W SOSIE ŚMIETANOWYM Z RYŻEM I KREMOWO – CZOSNKOWYM SOSIE ZE ŚWIEŻYM SZPINAKIEM

SKŁADNIKI:
  • śledź w sosie śmietanowym – 150 g
  • ugotowana torebka ryżu – 150 g
  • śmietanka 30% - 125 ml
  • masło - 20 g
  • szpinak świeży – opakowanie 200 g
  • czosnek 2 ząbki pokrojone drobno
  • gałka muszkatołowa – szczypta
  • pieprz, sól do smaku
PRZYGOTOWANIE:

1. Ugotuj torebkę ryżu błyskawicznego.
2. Na rozgrzaną patelnię włóż masło, śmietankę, czosnek, gałkę muszkatołową, zredukuj sos.
3. Następnie dołóż szpinak, zagotuj 30 sekund i dołóż gorący ryż, wymieszaj całość.
4. Na talerzu wyłóż śledzia a obok gorący ryż z szpinakiem.

Smacznego!

ŚLEDŹ - W SOSIE ŚMIETANOWYM Z RYŻEM I KREMOWO – CZOSNKOWYM SOSIE ZE ŚWIEŻYM SZPINAKIEM

SKŁADNIKI:
  • śledź w sosie śmietanowym – 150 g
  • ugotowana torebka ryżu – 150 g
  • śmietanka 30% - 125 ml
  • masło - 20 g
  • szpinak świeży – opakowanie 200 g
  • czosnek 2 ząbki pokrojone drobno
  • gałka muszkatołowa – szczypta
  • pieprz, sól do smaku
PRZYGOTOWANIE:

1. Ugotuj torebkę ryżu błyskawicznego.
2. Na rozgrzaną patelnię włóż masło, śmietankę, czosnek, gałkę muszkatołową, zredukuj sos.
3. Następnie dołóż szpinak, zagotuj 30 sekund i dołóż gorący ryż, wymieszaj całość.
4. Na talerzu wyłóż śledzia a obok gorący ryż z szpinakiem.

Smacznego!