PRZYGOTOWANIE:
1. Marchew obierz i pokrój w kostkę. Następnie wrzuć ją do wrzącej wody.
2. Gotuj przez 2 minuty, po tym czasie dorzuć do wody resztę pokrojonych warzyw i gotuj przez kolejne 2 minuty.
3. Odcedź warzywa, dopraw i wyłóż ciepłe warzywa na talerz wraz z śledziem w śmietanie.
Smacznego!
	1. Marchew obierz i pokrój w kostkę. Następnie wrzuć ją do wrzącej wody.
2. Gotuj przez 2 minuty, po tym czasie dorzuć do wody resztę pokrojonych warzyw i gotuj przez kolejne 2 minuty.
3. Odcedź warzywa, dopraw i wyłóż ciepłe warzywa na talerz wraz z śledziem w śmietanie.
Smacznego!
ŚLEDŹ W SOSIE ŚMIETANOWYM
Z WARZYWAMI Z WODY NA CIEPŁO
- Śledzie w sosie śmietanowym – 150 g
 - warzywa z wody - 350 g
 - marchew - 50 g
 - seler naciowy - 50 g
 - cukinia - 50 g
 - fasola zielona - 50 g
 - brokuł - 50 g
 - por - 50 g
 - burak czerwony lub pasiasty - 50 g
 - świeża mięta do dekoracji
 
ŚLEDŹ W SOSIE ŚMIETANOWYM
Z WARZYWAMI Z WODY NA CIEPŁO
- Śledzie w sosie śmietanowym – 150 g
 - warzywa z wody - 350 g
 - marchew - 50 g
 - seler naciowy - 50 g
 - cukinia - 50 g
 - fasola zielona - 50 g
 - brokuł - 50 g
 - por - 50 g
 - burak czerwony lub pasiasty - 50 g
 - świeża mięta do dekoracji
 
			PRZYGOTOWANIE:
1. Marchew obierz i pokrój w kostkę. Następnie wrzuć ją do wrzącej wody.
2. Gotuj przez 2 minuty, po tym czasie dorzuć do wody resztę pokrojonych warzyw i gotuj przez kolejne 2 minuty.
3. Odcedź warzywa, dopraw i wyłóż ciepłe warzywa na talerz wraz z śledziem w śmietanie.
Smacznego!
	1. Marchew obierz i pokrój w kostkę. Następnie wrzuć ją do wrzącej wody.
2. Gotuj przez 2 minuty, po tym czasie dorzuć do wody resztę pokrojonych warzyw i gotuj przez kolejne 2 minuty.
3. Odcedź warzywa, dopraw i wyłóż ciepłe warzywa na talerz wraz z śledziem w śmietanie.
Smacznego!

                





