PRZYGOTOWANIE:

1. Marchew obierz i pokrój w kostkę. Następnie wrzuć ją do wrzącej wody.
2. Gotuj przez 2 minuty, po tym czasie dorzuć do wody resztę pokrojonych warzyw i gotuj przez kolejne 2 minuty.
3. Odcedź warzywa, dopraw i wyłóż ciepłe warzywa na talerz wraz z śledziem w śmietanie.

Smacznego!

ŚLEDŹ W SOSIE ŚMIETANOWYM
Z WARZYWAMI Z WODY NA CIEPŁO

SKŁADNIKI:
  • Śledzie w sosie śmietanowym – 150 g
  • warzywa z wody - 350 g
  • marchew - 50 g
  • seler naciowy - 50 g
  • cukinia - 50 g
  • fasola zielona - 50 g
  • brokuł - 50 g
  • por - 50 g
  • burak czerwony lub pasiasty - 50 g
  • świeża mięta do dekoracji

ŚLEDŹ W SOSIE ŚMIETANOWYM
Z WARZYWAMI Z WODY NA CIEPŁO

SKŁADNIKI:
  • Śledzie w sosie śmietanowym – 150 g
  • warzywa z wody - 350 g
  • marchew - 50 g
  • seler naciowy - 50 g
  • cukinia - 50 g
  • fasola zielona - 50 g
  • brokuł - 50 g
  • por - 50 g
  • burak czerwony lub pasiasty - 50 g
  • świeża mięta do dekoracji
PRZYGOTOWANIE:

1. Marchew obierz i pokrój w kostkę. Następnie wrzuć ją do wrzącej wody.
2. Gotuj przez 2 minuty, po tym czasie dorzuć do wody resztę pokrojonych warzyw i gotuj przez kolejne 2 minuty.
3. Odcedź warzywa, dopraw i wyłóż ciepłe warzywa na talerz wraz z śledziem w śmietanie.

Smacznego!