ŚLEDŹ W SZPARAGACH Z CYTRYNĄ SKŁADNIKI:
- Śledź po kołobrzesku - 3 kawałki
- Szparagi zielone - 4 szparagi
- Liście pora - 3 szt.
- Cytryna - ¼ szt.
- Sól i pieprz - do smaku
PRZYGOTOWANIE:
1. Szparagi umyć i odciąć twarde końcówki.
2. Liście pora delikatnie sparzyć w wrzącej wodzie.
3. Na dwie szparagi ułożyć kawałki śledzia, a następnie przykryć dwoma kolejnymi szparagami. Całość zawiązać w dwóch miejscach liśćmi pora.
4. Grillować z każdej strony do uzyskania odpowiedniej miękkości szparag.
5. Podawać lekko pokropione sokiem z cytryny.
Smacznego!
1. Szparagi umyć i odciąć twarde końcówki.
2. Liście pora delikatnie sparzyć w wrzącej wodzie.
3. Na dwie szparagi ułożyć kawałki śledzia, a następnie przykryć dwoma kolejnymi szparagami. Całość zawiązać w dwóch miejscach liśćmi pora.
4. Grillować z każdej strony do uzyskania odpowiedniej miękkości szparag.
5. Podawać lekko pokropione sokiem z cytryny.
Smacznego!
ŚLEDŹ W SZPARAGACH Z CYTRYNĄ SKŁADNIKI:
- Śledź po kołobrzesku - 3 kawałki
- Szparagi zielone - 4 szparagi
- Liście pora - 3 szt.
- Cytryna - ¼ szt.
- Sól i pieprz - do smaku
PRZYGOTOWANIE:
1. Szparagi umyć i odciąć twarde końcówki.
2. Liście pora delikatnie sparzyć w wrzącej wodzie.
3. Na dwie szparagi ułożyć kawałki śledzia, a następnie przykryć dwoma kolejnymi szparagami. Całość zawiązać w dwóch miejscach liśćmi pora.
4. Grillować z każdej strony do uzyskania odpowiedniej miękkości szparag.
5. Podawać lekko pokropione sokiem z cytryny.
Smacznego!
1. Szparagi umyć i odciąć twarde końcówki.
2. Liście pora delikatnie sparzyć w wrzącej wodzie.
3. Na dwie szparagi ułożyć kawałki śledzia, a następnie przykryć dwoma kolejnymi szparagami. Całość zawiązać w dwóch miejscach liśćmi pora.
4. Grillować z każdej strony do uzyskania odpowiedniej miękkości szparag.
5. Podawać lekko pokropione sokiem z cytryny.
Smacznego!