ŚLEDŹ W SZPARAGACH Z CYTRYNĄ

SKŁADNIKI:
  • Śledź po kołobrzesku - 3 kawałki
  • Szparagi zielone - 4 szparagi
  • Liście pora - 3 szt.
  • Cytryna - ¼ szt.
  • Sól i pieprz - do smaku
PRZYGOTOWANIE:

1. Szparagi umyć i odciąć twarde końcówki.
2. Liście pora delikatnie sparzyć w wrzącej wodzie.
3. Na dwie szparagi ułożyć kawałki śledzia, a następnie przykryć dwoma kolejnymi szparagami. Całość zawiązać w dwóch miejscach liśćmi pora.
4. Grillować z każdej strony do uzyskania odpowiedniej miękkości szparag.
5. Podawać lekko pokropione sokiem z cytryny.

Smacznego!

ŚLEDŹ W SZPARAGACH Z CYTRYNĄ

SKŁADNIKI:
  • Śledź po kołobrzesku - 3 kawałki
  • Szparagi zielone - 4 szparagi
  • Liście pora - 3 szt.
  • Cytryna - ¼ szt.
  • Sól i pieprz - do smaku
PRZYGOTOWANIE:

1. Szparagi umyć i odciąć twarde końcówki.
2. Liście pora delikatnie sparzyć w wrzącej wodzie.
3. Na dwie szparagi ułożyć kawałki śledzia, a następnie przykryć dwoma kolejnymi szparagami. Całość zawiązać w dwóch miejscach liśćmi pora.
4. Grillować z każdej strony do uzyskania odpowiedniej miękkości szparag.
5. Podawać lekko pokropione sokiem z cytryny.

Smacznego!