ŚLEDZIE PO GRYFICKU®
Z OWOCEM GRANATU

SKŁADNIKI:
  • Śledzie po gryficku
  • Jabłko z czerwoną skórką
  • Jabłko z żółtą skórką
  • Pomarańcza
  • Owoc granatu
  • Koperek

PRZYGOTOWANIE:

Jabłka pokrój w poprzek na cienkie plastry. Pomarańczę obierz ze skóry, pokrój na cienkie plastry, a następnie plaster na 6 części. Usuń białą błonkę. Owoc granatu rozkrój i wyjmij delikatnie kilkanaście całych ziaren. Na talerzu ułóż na sobie po dwa plastry jabłka czerwonego i dwa plastry jabłka żółtego, lekko je rozsuwając na boki. Na plastry jabłek kładziemy dwa kawałki śledzia – jeden ze skórką do dołu i drugi ze skórką do góry. Do dekoracji dania dodaj małą gałązkę koperku, 3-5 ziarna owocu granatu oraz ząbek pomarańczy ułożony na styku śledzi z jabłkiem.

ŚLEDZIE PO GRYFICKU®
Z OWOCEM GRANATU

SKŁADNIKI:
  • Śledzie po gryficku
  • Jabłko z czerwoną skórką
  • Jabłko z żółtą skórką
  • Pomarańcza
  • Owoc granatu
  • Koperek

PRZYGOTOWANIE:

Jabłka pokrój w poprzek na cienkie plastry. Pomarańczę obierz ze skóry, pokrój na cienkie plastry, a następnie plaster na 6 części. Usuń białą błonkę. Owoc granatu rozkrój i wyjmij delikatnie kilkanaście całych ziaren. Na talerzu ułóż na sobie po dwa plastry jabłka czerwonego i dwa plastry jabłka żółtego, lekko je rozsuwając na boki. Na plastry jabłek kładziemy dwa kawałki śledzia – jeden ze skórką do dołu i drugi ze skórką do góry. Do dekoracji dania dodaj małą gałązkę koperku, 3-5 ziarna owocu granatu oraz ząbek pomarańczy ułożony na styku śledzi z jabłkiem.