Z OWOCEM GRANATU
- Śledzie po gryficku
- Jabłko z czerwoną skórką
- Jabłko z żółtą skórką
- Pomarańcza
- Owoc granatu
- Koperek
PRZYGOTOWANIE:
Jabłka pokrój w poprzek na cienkie plastry. Pomarańczę obierz ze skóry, pokrój na cienkie plastry, a następnie plaster na 6 części. Usuń białą błonkę. Owoc granatu rozkrój i wyjmij delikatnie kilkanaście całych ziaren. Na talerzu ułóż na sobie po dwa plastry jabłka czerwonego i dwa plastry jabłka żółtego, lekko je rozsuwając na boki. Na plastry jabłek kładziemy dwa kawałki śledzia – jeden ze skórką do dołu i drugi ze skórką do góry. Do dekoracji dania dodaj małą gałązkę koperku, 3-5 ziarna owocu granatu oraz ząbek pomarańczy ułożony na styku śledzi z jabłkiem.
Z OWOCEM GRANATU
- Śledzie po gryficku
- Jabłko z czerwoną skórką
- Jabłko z żółtą skórką
- Pomarańcza
- Owoc granatu
- Koperek
PRZYGOTOWANIE:
Jabłka pokrój w poprzek na cienkie plastry. Pomarańczę obierz ze skóry, pokrój na cienkie plastry, a następnie plaster na 6 części. Usuń białą błonkę. Owoc granatu rozkrój i wyjmij delikatnie kilkanaście całych ziaren. Na talerzu ułóż na sobie po dwa plastry jabłka czerwonego i dwa plastry jabłka żółtego, lekko je rozsuwając na boki. Na plastry jabłek kładziemy dwa kawałki śledzia – jeden ze skórką do dołu i drugi ze skórką do góry. Do dekoracji dania dodaj małą gałązkę koperku, 3-5 ziarna owocu granatu oraz ząbek pomarańczy ułożony na styku śledzi z jabłkiem.