SZASZŁYK ŚLEDZIOWY Z KUKURYDZĄ SKŁADNIKI:
- Śledź po kołobrzesku - 3 kawałki
- Gotowana kolba kukurydzy - pół kolby
- Bagietka francuska - 3 kromki
- Masło - 50 g
- Czosnek - 2 rozdrobnione ząbki
- Sól i pieprz - do smaku
- Patyczki do szaszłyków
PRZYGOTOWANIE:
1. Kolbę kukurydzy gotujemy do miękkości w osolonej wodzie.
2. Kukurydzę kroimy w plastry, a bagietkę w grube kromki.
3. Kukurydzę i kromki bagietki smarujemy masłem czosnkowym.
4. Na patyczki do szaszłyków nabijamy na przemian plastry kukurydzy i kawałki śledzia.
5. Grillujemy do zrumienienia całości.
PRZYGOTOWANIE MASŁO CZOSNKOWE:
1. Masło i rozdrobniony czosnek mieszamy z dodatkiem soli i pieprzu.
Smacznego!
1. Kolbę kukurydzy gotujemy do miękkości w osolonej wodzie.
2. Kukurydzę kroimy w plastry, a bagietkę w grube kromki.
3. Kukurydzę i kromki bagietki smarujemy masłem czosnkowym.
4. Na patyczki do szaszłyków nabijamy na przemian plastry kukurydzy i kawałki śledzia.
5. Grillujemy do zrumienienia całości.
PRZYGOTOWANIE MASŁO CZOSNKOWE:
1. Masło i rozdrobniony czosnek mieszamy z dodatkiem soli i pieprzu.
Smacznego!
SZASZŁYK ŚLEDZIOWY Z KUKURYDZĄ SKŁADNIKI:
- Śledź po kołobrzesku - 3 kawałki
- Gotowana kolba kukurydzy - pół kolby
- Bagietka francuska - 3 kromki
- Masło - 50 g
- Czosnek - 2 rozdrobnione ząbki
- Sól i pieprz - do smaku
- Patyczki do szaszłyków
PRZYGOTOWANIE:
1. Kolbę kukurydzy gotujemy do miękkości w osolonej wodzie.
2. Kukurydzę kroimy w plastry, a bagietkę w grube kromki.
3. Kukurydzę i kromki bagietki smarujemy masłem czosnkowym.
4. Na patyczki do szaszłyków nabijamy na przemian plastry kukurydzy i kawałki śledzia.
5. Grillujemy do zrumienienia całości.
PRZYGOTOWANIE MASŁO CZOSNKOWE:
1. Masło i rozdrobniony czosnek mieszamy z dodatkiem soli i pieprzu.
Smacznego!
1. Kolbę kukurydzy gotujemy do miękkości w osolonej wodzie.
2. Kukurydzę kroimy w plastry, a bagietkę w grube kromki.
3. Kukurydzę i kromki bagietki smarujemy masłem czosnkowym.
4. Na patyczki do szaszłyków nabijamy na przemian plastry kukurydzy i kawałki śledzia.
5. Grillujemy do zrumienienia całości.
PRZYGOTOWANIE MASŁO CZOSNKOWE:
1. Masło i rozdrobniony czosnek mieszamy z dodatkiem soli i pieprzu.
Smacznego!