SZASZŁYK ŚLEDZIOWY Z KUKURYDZĄ

SKŁADNIKI:
  • Śledź po kołobrzesku - 3 kawałki
  • Gotowana kolba kukurydzy - pół kolby
  • Bagietka francuska - 3 kromki
  • Masło - 50 g
  • Czosnek - 2 rozdrobnione ząbki
  • Sól i pieprz - do smaku
  • Patyczki do szaszłyków
PRZYGOTOWANIE:

1. Kolbę kukurydzy gotujemy do miękkości w osolonej wodzie.
2. Kukurydzę kroimy w plastry, a bagietkę w grube kromki.
3. Kukurydzę i kromki bagietki smarujemy masłem czosnkowym.
4. Na patyczki do szaszłyków nabijamy na przemian plastry kukurydzy i kawałki śledzia.
5. Grillujemy do zrumienienia całości.

PRZYGOTOWANIE MASŁO CZOSNKOWE:

1. Masło i rozdrobniony czosnek mieszamy z dodatkiem soli i pieprzu.

Smacznego!

SZASZŁYK ŚLEDZIOWY Z KUKURYDZĄ

SKŁADNIKI:
  • Śledź po kołobrzesku - 3 kawałki
  • Gotowana kolba kukurydzy - pół kolby
  • Bagietka francuska - 3 kromki
  • Masło - 50 g
  • Czosnek - 2 rozdrobnione ząbki
  • Sól i pieprz - do smaku
  • Patyczki do szaszłyków
PRZYGOTOWANIE:

1. Kolbę kukurydzy gotujemy do miękkości w osolonej wodzie.
2. Kukurydzę kroimy w plastry, a bagietkę w grube kromki.
3. Kukurydzę i kromki bagietki smarujemy masłem czosnkowym.
4. Na patyczki do szaszłyków nabijamy na przemian plastry kukurydzy i kawałki śledzia.
5. Grillujemy do zrumienienia całości.

PRZYGOTOWANIE MASŁO CZOSNKOWE:

1. Masło i rozdrobniony czosnek mieszamy z dodatkiem soli i pieprzu.

Smacznego!