SZASZŁYK Z PAPRYCZKAMI HABANERO SKŁADNIKI:
- Śledź po kołobrzesku - 3 kawałki
- Papryczki pikantne habanero świeże - 2 szt.
- Patyczki do szaszłyków
SKŁADNIKI SOS WINEGRET:
- Oliwa z oliwek – 50 ml
- Musztarda – 1 łyżka stołowa
- Sok z cytryny – 1 łyżka stołowa
- Sól i pieprz – do smaku
PRZYGOTOWANIE:
1. Papryczki pozbawiamy ogonka, czyścimy z pestek i faszerujemy kawałkami śledzi po kołobrzesku.
2. Całość składników nabijamy na patyczki do szaszłyków. Dla ułatwienia śledzie możemy pokroić w słupki.
3. Podajemy z bukietem sałat polanym dressingiem winegret lub sosem jogurtowo śmietanowym.
PRZYGOTOWANIE SOS WINEGRET:
1. Oliwę z oliwek mieszamy z musztardą i sokiem z cytryny, doprawiamy solą oraz pieprzem i mieszamy do uzyskania puszystej konsystencji.
Smacznego!
1. Papryczki pozbawiamy ogonka, czyścimy z pestek i faszerujemy kawałkami śledzi po kołobrzesku.
2. Całość składników nabijamy na patyczki do szaszłyków. Dla ułatwienia śledzie możemy pokroić w słupki.
3. Podajemy z bukietem sałat polanym dressingiem winegret lub sosem jogurtowo śmietanowym.
PRZYGOTOWANIE SOS WINEGRET:
1. Oliwę z oliwek mieszamy z musztardą i sokiem z cytryny, doprawiamy solą oraz pieprzem i mieszamy do uzyskania puszystej konsystencji.
Smacznego!
SZASZŁYK Z PAPRYCZKAMI HABANERO SKŁADNIKI:
- Śledź po kołobrzesku - 3 kawałki
- Papryczki pikantne habanero świeże - 2 szt.
- Patyczki do szaszłyków
SKŁADNIKI SOS WINEGRET:
- Oliwa z oliwek – 50 ml
- Musztarda – 1 łyżka stołowa
- Sok z cytryny – 1 łyżka stołowa
- Sól i pieprz – do smaku
PRZYGOTOWANIE:
1. Papryczki pozbawiamy ogonka, czyścimy z pestek i faszerujemy kawałkami śledzi po kołobrzesku.
2. Całość składników nabijamy na patyczki do szaszłyków. Dla ułatwienia śledzie możemy pokroić w słupki.
3. Podajemy z bukietem sałat polanym dressingiem winegret lub sosem jogurtowo śmietanowym.
PRZYGOTOWANIE SOS WINEGRET:
1. Oliwę z oliwek mieszamy z musztardą i sokiem z cytryny, doprawiamy solą oraz pieprzem i mieszamy do uzyskania puszystej konsystencji.
Smacznego!
1. Papryczki pozbawiamy ogonka, czyścimy z pestek i faszerujemy kawałkami śledzi po kołobrzesku.
2. Całość składników nabijamy na patyczki do szaszłyków. Dla ułatwienia śledzie możemy pokroić w słupki.
3. Podajemy z bukietem sałat polanym dressingiem winegret lub sosem jogurtowo śmietanowym.
PRZYGOTOWANIE SOS WINEGRET:
1. Oliwę z oliwek mieszamy z musztardą i sokiem z cytryny, doprawiamy solą oraz pieprzem i mieszamy do uzyskania puszystej konsystencji.
Smacznego!