SZASZŁYK Z PAPRYCZKAMI HABANERO

SKŁADNIKI:
  • Śledź po kołobrzesku - 3 kawałki
  • Papryczki pikantne habanero świeże - 2 szt.
  • Patyczki do szaszłyków

SKŁADNIKI SOS WINEGRET:
  • Oliwa z oliwek – 50 ml
  • Musztarda – 1 łyżka stołowa
  • Sok z cytryny – 1 łyżka stołowa
  • Sól i pieprz – do smaku
PRZYGOTOWANIE:

1. Papryczki pozbawiamy ogonka, czyścimy z pestek i faszerujemy kawałkami śledzi po kołobrzesku.
2. Całość składników nabijamy na patyczki do szaszłyków. Dla ułatwienia śledzie możemy pokroić w słupki.
3. Podajemy z bukietem sałat polanym dressingiem winegret lub sosem jogurtowo śmietanowym.

PRZYGOTOWANIE SOS WINEGRET:

1. Oliwę z oliwek mieszamy z musztardą i sokiem z cytryny, doprawiamy solą oraz pieprzem i mieszamy do uzyskania puszystej konsystencji.

Smacznego!

SZASZŁYK Z PAPRYCZKAMI HABANERO

SKŁADNIKI:
  • Śledź po kołobrzesku - 3 kawałki
  • Papryczki pikantne habanero świeże - 2 szt.
  • Patyczki do szaszłyków

SKŁADNIKI SOS WINEGRET:
  • Oliwa z oliwek – 50 ml
  • Musztarda – 1 łyżka stołowa
  • Sok z cytryny – 1 łyżka stołowa
  • Sól i pieprz – do smaku
PRZYGOTOWANIE:

1. Papryczki pozbawiamy ogonka, czyścimy z pestek i faszerujemy kawałkami śledzi po kołobrzesku.
2. Całość składników nabijamy na patyczki do szaszłyków. Dla ułatwienia śledzie możemy pokroić w słupki.
3. Podajemy z bukietem sałat polanym dressingiem winegret lub sosem jogurtowo śmietanowym.

PRZYGOTOWANIE SOS WINEGRET:

1. Oliwę z oliwek mieszamy z musztardą i sokiem z cytryny, doprawiamy solą oraz pieprzem i mieszamy do uzyskania puszystej konsystencji.

Smacznego!