Z WĘDZONEJ ŚLIWKI I GRANATEM
SKŁADNIKI:
- 100 g produktu Śledzie po kołobrzesku®
- 1 mała szalotka
- 1 łyżka kaparów
- 1 sztuka ogórka kiszonego (najlepiej bez skórki)
- 1 łyżka świeżej, posiekanej kolendry
PRZYGOTOWANIE:
Śledzie pokrój w kostkę według uznania. Dodaj drobno pokrojone dodatki i świeżą kolendrę. Całość dopraw do smaku.
SAŁATKA Z WĘDZONYCH ŚLIWEK I GRANATU
SKŁADNIKI:
- 50 g śliwek wędzonych
- 100 ml czerwonego wina
- Połowa owoców granatu z 1 sztuki
- Miód, cynamon i kardamon do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Śliwki ugotuj w czerwonym winie, dodaj miód, przyprawy i odstaw do wystudzenia. Pokrój śliwki według własnego uznania i dodaj owoce granatu. Układaj sałatkę na idealnie wyłożonym tatarze ze śledzi.
UŁÓŻ SAŁATKĘ NA IDEALNIE WYŁOŻONYM TATARZE ZE ŚLEDZI. UDEKORUJ WEDŁUG UZNANIA.
Z WĘDZONEJ ŚLIWKI I GRANATEM
SKŁADNIKI:
- 100 g produktu Śledzie po kołobrzesku®
- 1 mała szalotka
- 1 łyżka kaparów
- 1 sztuka ogórka kiszonego (najlepiej bez skórki)
- 1 łyżka świeżej, posiekanej kolendry
PRZYGOTOWANIE:
Śledzie pokrój w kostkę według uznania. Dodaj drobno pokrojone dodatki i świeżą kolendrę. Całość dopraw do smaku.
SAŁATKA Z WĘDZONYCH ŚLIWEK I GRANATU
SKŁADNIKI:
- 50 g śliwek wędzonych
- 100 ml czerwonego wina
- Połowa owoców granatu z 1 sztuki
- Miód, cynamon i kardamon do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Śliwki ugotuj w czerwonym winie, dodaj miód, przyprawy i odstaw do wystudzenia. Pokrój śliwki według własnego uznania i dodaj owoce granatu. Układaj sałatkę na idealnie wyłożonym tatarze ze śledzi.
UŁÓŻ SAŁATKĘ NA IDEALNIE WYŁOŻONYM TATARZE ZE ŚLEDZI. UDEKORUJ WEDŁUG UZNANIA.