TATAR ZE ŚLEDZIEM Z SAŁATKĄ
Z WĘDZONEJ ŚLIWKI I GRANATEM

TATAR ZE ŚLEDZIA

SKŁADNIKI:
  • 100 g produktu Śledzie po kołobrzesku®
  • 1 mała szalotka
  • 1 łyżka kaparów
  • 1 sztuka ogórka kiszonego (najlepiej bez skórki)
  • 1 łyżka świeżej, posiekanej kolendry

PRZYGOTOWANIE:

Śledzie pokrój w kostkę według uznania. Dodaj drobno pokrojone dodatki i świeżą kolendrę. Całość dopraw do smaku.

SAŁATKA Z WĘDZONYCH ŚLIWEK I GRANATU

SKŁADNIKI:
  • 50 g śliwek wędzonych
  • 100 ml czerwonego wina
  • Połowa owoców granatu z 1 sztuki
  • Miód, cynamon i kardamon do smaku

PRZYGOTOWANIE:

Śliwki ugotuj w czerwonym winie, dodaj miód, przyprawy i odstaw do wystudzenia. Pokrój śliwki według własnego uznania i dodaj owoce granatu. Układaj sałatkę na idealnie wyłożonym tatarze ze śledzi.

UŁÓŻ SAŁATKĘ NA IDEALNIE WYŁOŻONYM TATARZE ZE ŚLEDZI. UDEKORUJ WEDŁUG UZNANIA.

TATAR ZE ŚLEDZIEM Z SAŁATKĄ
Z WĘDZONEJ ŚLIWKI I GRANATEM

TATAR ZE ŚLEDZIA

SKŁADNIKI:
  • 100 g produktu Śledzie po kołobrzesku®
  • 1 mała szalotka
  • 1 łyżka kaparów
  • 1 sztuka ogórka kiszonego (najlepiej bez skórki)
  • 1 łyżka świeżej, posiekanej kolendry

PRZYGOTOWANIE:

Śledzie pokrój w kostkę według uznania. Dodaj drobno pokrojone dodatki i świeżą kolendrę. Całość dopraw do smaku.

SAŁATKA Z WĘDZONYCH ŚLIWEK I GRANATU

SKŁADNIKI:
  • 50 g śliwek wędzonych
  • 100 ml czerwonego wina
  • Połowa owoców granatu z 1 sztuki
  • Miód, cynamon i kardamon do smaku

PRZYGOTOWANIE:

Śliwki ugotuj w czerwonym winie, dodaj miód, przyprawy i odstaw do wystudzenia. Pokrój śliwki według własnego uznania i dodaj owoce granatu. Układaj sałatkę na idealnie wyłożonym tatarze ze śledzi.

UŁÓŻ SAŁATKĘ NA IDEALNIE WYŁOŻONYM TATARZE ZE ŚLEDZI. UDEKORUJ WEDŁUG UZNANIA.