Z RZODKIEWKĄ,
OGÓRKIEM KISZONYM I BURACZKAMI
- 300 g produktu Śledzie po kołobrzesku®
- 100 g kwaśnej śmietany
- 100 g słodkiej śmietanki
- 2 małe szalotki
- 2 średnie sztuki ogórka kiszonego
- 1 pęczek rzodkiewki
- 2-3 ugotowane buraki
- Ocet i sok z cytryny do smaku
- Szczypiorek, koperek i pietruszka do koloru i smaku
PRZYGOTOWANIE:
Śledzie pokrój w drobne kawałki. Rzodkiewkę, ogórka i ugotowane buraki zetrzyj na drobnej tarce. Wymieszaj słodką śmietankę z kwaśną i dodaj odrobinę przegotowanej wody. Dodaj do smaku ocet i sok z cytryny oraz posiekaną drobno szalotkę. Dopraw i dodaj posiekane zioła.
Podawaj z gorącymi, gotowanymi ziemniakami lub świeżym pieczywem.
Z RZODKIEWKĄ,
OGÓRKIEM KISZONYM I BURACZKAMI
- 300 g produktu Śledzie po kołobrzesku®
- 100 g kwaśnej śmietany
- 100 g słodkiej śmietanki
- 2 małe szalotki
- 2 średnie sztuki ogórka kiszonego
- 1 pęczek rzodkiewki
- 2-3 ugotowane buraki
- Ocet i sok z cytryny do smaku
- Szczypiorek, koperek i pietruszka do koloru i smaku
PRZYGOTOWANIE:
Śledzie pokrój w drobne kawałki. Rzodkiewkę, ogórka i ugotowane buraki zetrzyj na drobnej tarce. Wymieszaj słodką śmietankę z kwaśną i dodaj odrobinę przegotowanej wody. Dodaj do smaku ocet i sok z cytryny oraz posiekaną drobno szalotkę. Dopraw i dodaj posiekane zioła.
Podawaj z gorącymi, gotowanymi ziemniakami lub świeżym pieczywem.